Nakon kritika Hranića i Stričaka, Paljak poslao poruku HDZ-u, a uzvratio mu - Kaniški

vv | 23.4.2020. u 22:28h | Objavljeno u Aktualno

Nastavlja se javna, blago rečeno, razmjena mišljenja između koalicijskih partnera u  Varaždinskoj županiji, čelnika HDZ-a i Reformista.

- Simpatični su mi ovi naši županijski HDZ-ovci, koji su za potrebe unutarstranačke kampanje izmislili natjecanje u disciplini “tko će jače i uvjerljivije napasti župana”, napisao je na svom FB profilu Tomislav Paljak, zamjenik varaždinskoga župana i čelnik Reformista Varaždinske županije, nakon istupa Brune Hranića, odnosno Anđelka Stričaka.

- Ono, tri godine smo davali podršku, manje-više šutjeli, ili bili skloni, na ime koalicije, pripisivati si Čačićeve rezultate, ali sad, preko noći, eto, pretvaramo se u hrabre vukove, ukazujemo na pogreške i počinjemo gristi. Dečki, dokazujte se na nekome kome ste dorasli i teme koje nevješto “otvarate” i stavove koje “argumentirate” zadržite za svoje interne potrebe, bit ćete manje smiješni i više ćete imponirati svojim članovima zbog kojih i sve ovo radite, poručio je Paljak, čiji je post dobio nekoliko komentara, među kojima je i onaj u kojem stoji "Pa to su koalicijski partneri ? Sad na brzinu treba uzeti SDP za partnera", što i nije tako čudno, uzme li se u obzir da su Reformisti podržavali Vladu, ali na predsjedničkim izborima Zorana Milanovića.

Na odgovor nije trebao dugo čekati jer nedugo nakon toga oglasio se i Goran Kaniški, dugogodišnji HDZ-ov načelnik Kneginca.

- Primijetio sam da su se u promišljanja oko "ustavnih prava", nenadano pronađene fraze u županijskoj palači nakon izlaska posljednjeg rejtinga stranaka u 3. izbornoj jedinici, uključili i pojedini županijski do-reformisti. Naravno, na njima svojstven način u maniri vrhovnog vođe. Ovom prigodom želim im pružiti nekoliko informacija. Prvo, da imaju imalo političkog iskustva (da su, citiram ih, "dorasli") predosjetili bi da ovo nema veze sa unutarstranačkim izborima u HDZ-u i da se nešto drugo "valja iza brega". Drugo, oko "doraslosti" pojedinaca, te cipele "do-nečega", koje on sada nosi, mnogi od nas su nosili prije više od 10 godina i nismo bili previše impresionirani tom dužnošću, a niti smo impresionirani bilo čime na županijskoj razini. Treće, da bi se krenulo u razračunavanje s ljudima koji imaju dovoljno političkog iskustva i bez problema navuku tijek rasprave na svoju stranu, potrebno je ipak malo više od pukog imitiranja tona glasa i dikcije voljenog vođe, zaključio je Kaniški.

Nedugo prije toga, kneginečki načelnik dao je i osvrt nakon objave rezultate ankete o poziciji stranaka u Hrvatskoj.

- O Reformistima ni brojke ni slova, ni unutar statističke pogreške! Odmah potom javlja se u medijima čelnik reformista Radimir Čačić i traži "ustavno pravo na rad" za našu županiju, prividno ničim izazvan. A u biti izazvan totalnim padom podrške birača i raspadom svoje stranke na terenu. Postavljamo mu javno pitanje zašto se nije zauzeo za ustavno pravo na kretanje građana u našoj županiji kada se nije ni oglasio o sporazumima općina i gradova za kretanje bez propusnica, već su njegove službe tražile cijepanje područja županije na još manje dijelove nego što je predviđeno sporazumima, zbog procjene epidemiologa? Sve kako bi kupili vrijeme jer "njih nitko nije ništa pitao". Da bi potom iste te njegove službe zatražile od države da cijela županija bude jedno područje?! Očigledno su ga birači konačno razotkrili, i njega i njegov stil vođenja politike. Ipak se radi o statističkoj pogrešci, ocijenio je Kaniški.