V. Toplice: Podijeljeno 68 stipendija za što je iz proračuna izdvojeno 400 tisuća kuna Foto: Varaždinske Toplice

V. Toplice: Podijeljeno 68 stipendija za što je iz proračuna izdvojeno 400 tisuća kuna

Varaždinske vijesti | 16.12.2019. u 08:43h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinskim Toplicama, održana je svečana podjela Ugovora o stipendiranju redovnim studentima s područja grada. Ovo je treća godina zaredom kako Grad financijski podupire studente, a ovog je puta podijeljeno 68 ugovora.

- Grad Varaždinske Toplice dodjeljuje stipendije svim redovnim studentima u iznosu od 500 kuna mjesečno za što je u proračunu osigurano 400 tisuća kuna. Na natječaj su se prvotno javila 73 studenta, no petero je odustalo jer su dobili državne stipendije. Drago nam je da su naši studenti prepoznali ovu inicijativu, a mi ćemo nastaviti ulagati u mlade jer opravo su oni naša budućnost – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica, Dragica Ratković.

Gradonačelnica je dodala kako je riječ o jednoj od demografskih mjera koje se provode kako bi mladi ostali u Varaždinskim Toplicama.

- Prvenstveno nam je cilj zadržati mlade ovdje, a to potvrđuje i niz mjera koje provodimo. Smanjili smo cijenu vrtića, a sufinanciramo i produženi boravak u osnovnim školama. To su prvenstveno mjere za mlade obitelji kako bismo im maksimalno olakšali svakodnevicu. Upravo zato i sufinanciramo u istom iznosu vrtiće za svu djecu s područja grada, bilo da idu u gradske ili privatne vrtiće, u našem gradu ili van njega - rekla je gradonačelnica Ratković te dodala kako bi u fokusu svih samouprava trebali biti mladi i mlade obitelji.

- Grad Varaždinske Toplice isplaćuje i jednokratne potpore za novorođenčad. Za prvo dijete dajemo 2000 kuna, drugo 3000, treće 5000, a svako sljedeće 7500 kuna. Osim toga financiramo i asistente za djecu u vrtiću i u dvjema osnovnim školama, a dajemo i povrat sredstava školama za sve troškove natjecanja – naglasila je Ratković.

Kroz sve ove mjere vidi se da Grad kontinuirano ulaže u mlade, od samog rođenja pa do kraja studiranja, a onda i kada osnuju vlastite obitelji, dodala je Ratković. Važnost ove politike Varaždinskih Toplica potvrđuje i ulaganje od gotovo 4 milijuna kuna za obrazovanje na godišnjoj razini.