HDZ: Na područje Varaždinske županije Plenkovićeva Vlada dvije milijarde, Milanovićeva - 0

Napisao/la: -

– U prvoj godini mandata pričali smo o tome da je sve mjerljivo, pa i rad u politici, u drugoj da ćemo se potruditi dovesti na područje Varaždinske županije barem milijardu kuna investicija, u trećoj godini mandata isticali smo da je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište, a sada u zadnjoj četvrtoj godini mandata, možemo s ponosom istaknuti da smo u svemu tome uspjeli. Naime u mandatu Vlade premijera Plenkovića na područje Varaždinske županije slilo se investicija približno dvije milijarde kuna – rekao je saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak osvrčući se ulaganja u preteklom razdoblju, a u svjetlu donošenja državnog proračuna za 2020. godinu.

Naglasio je da su za obrazovanje u državnom proračunu osigurana sredstva za izgradnju nove osnovne škole u Svetom Iliji, za regionalne centre kompetentnosti u sklopu Srednjih škola Arboretum Opeka Marčan i Medicinske škole Varaždin, te za energetsku obnovu škola.

– Kada govorimo o zdravstvu nastavlja se s energetskim obnovama bolnica, te počinje izgradnja objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevne bolnice u Varaždinu. U Varaždinskim Toplicama graditi će se spinalni centar – kazao je predsjednik županijskog HDZ-a te dodao da državne tvrtke provode velike projekte na području Varaždinske županije.

– Hrvatske ceste će graditi tri rotora i to kod Motičnjaka, Hrašćice i Turčina, u Novom Marofu počinje izgradnja istočne obilaznice i obnova kolnika i izgradnja pješačke staze od Mađareva do granice s Krapinsko-Zagorskom županijom. U Tuhovcu će se graditi most, a u Breznici pješačka staza i obnoviti kolnik. Također se nadamo da će se stići ishoditi građevinska dozvola za brzu cestu Varaždin-Ivanec-Lepoglava – rekao je Stričak te nasatvio o investicijama Hrvatskih voda.

– Počinje se s izgradnjom tri Aglomeracije i to: Novi Marof, Ludbreg i Ivanec, a u fazi projektiranja su Aglomeracije Lepoglava i Veliki Bukovec. Također, nadamo se da će projekt obrane od štetnog djelovanja voda rijeka Drave, Plitvice i Bednje, koji je najbitniji za ludbreški kraj, stići do ishođenja lokacijske dozvole – kazao je saborski zastupnik Stričak te dodao da HEP u Varaždinu rekonstruira trafostanice u vrijednosti oko 20 milijuna kuna te brojne niskonaponske mreže.

Saborski zastupnik Josip Križanić podsjetio je da je Vlada na sjednici održanoj u utorak prihvatila tek jedan od čak 357 amandmana na državni proračun za iduću godinu, a taj je amandman podnijelo četvero HDZ-ovih zastupnika koji su tražili dodatnih 10 milijuna kuna za Sveučilište Sjever.
– Taj amandman podnijeli smo kolege Anđelko Stričak, Sunčana Glavak, Damir Felak i ja. Sveučilište Sjever ima najmanji proračun po studentu, daleko manje nego ostala, i to nije dobro prema sjeveru Hrvatske. Obrazložili smo to na nekoliko sastanaka premijeru, koji je iskazao razumijevanje. Sjever Hrvatske ima najmanje visoko obrazovanih ljudi, a svi govorimo da je motor pokretač Hrvatske. Zato moramo raditi na podizanju Sveučilišta Sjever. Tako argumentiran amandman naravno da je prihvaćen i uvršten je u državni proračun – rekao je Križanić na konferenciji za novinare na kojoj je bio i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan.

Stričak je konferenciju završio usporedbom.
– Zanimljivo je da ljudi vole dijeliti političare na lijeve i desne. Ja ih pak volim dijeliti na one koji imaju rezultate i koji nemaju. Aktualna Vlada premijera Plenkovića ima, ali zato ih ona prije, Milanovićeva, nije imala. Na području Varaždinske županije u mandatu Plenkoviceve Vlade bit će investirano oko dvije milijarde kuna, a u mandatu Milanovićeva vlade investirano je doslovno 0 kuna – rekao je Stričak zahvalivši koalicijskim partnerima, načelnicima i gradonačelnicima te županu, koji su pomogli u realizaciji ovih projekata.

Također je ponovio da je Vlada u proračunu zadržala stavku za rješavanje bala, a sredstva će se osigurati kada Grad Varaždin pronađe rješenje za njihovo zbrinjavanje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.