Nakon 11. svibnja moguće i kretanje bez e-propusnica u Hrvatskoj? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nakon 11. svibnja moguće i kretanje bez e-propusnica u Hrvatskoj?

VV | 2.5.2020. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da će se oko 11. svibnja razmotriti sustav e-propusnica, kako bi se izvidjele mogućnosti kretanja u Hrvatskoj bez tih propusnica.
- To će ovisiti o epidemiološkoj situaciji u tome razdoblju, jer ćemo do tada imati mjerljive učinke dotad poduzetih mjera - rekao je ministar Božinović novinarima nakon sastanka s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem te čelnicima osječko-baranjskog i vukovarsko-srijemskog Stožera civilne zaštite piše N1.

Božinović je rekao kako je izdano više od 1,8 milijuna e-propusnica, koje su omogućile smanjivanje pokretljivosti stanovništva, koje je prepoznato kao jedan od faktora najbržeg širenja koronavirusa. Najavio je da će se u narednom periodu razmatrati i putovanja u inozemstvo.

- Hrvatska je u stalnoj komunikaciji sa zemljama članicama EU i sigurno je da ćemo idućih tjedan-dva imati neku novu situaciju, barem kada su u pitanju razrađeni modeli prelaska granice, što ne znači da će se će one tada i otvoriti. Moramo biti oprezni, a s druge strane, život ne može stati. EU je jedinstveno tržište, koje funkcionira na način otvorenih granica za promet ljudi roba i usluga - rekao je Božinović.

Označeno u