Najtraženije zanimanje u veljači - telefonisti! Foto: Ilustracija/Pexels

Najtraženije zanimanje u veljači - telefonisti!

VV | 17.3.2022. u 15:37h | Objavljeno u Aktualno

Krajem veljače u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirane su 2143 nezaposlene osobe. U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je veći za 0,3%, a u usporedbi s veljačom prošle godine broj nezaposlenih manji je za 726 osoba, odnosno 25,3%.

Tijekom veljače evidentirano je 339 novih nezaposlenih osoba. I dalje najveći broj među nezaposlenima su žene, kojih je, prema statističkom mjesečnom biltenu bilo 1107, odnosno udio žena u ukupnoj nezaposlenosti iznosi 51,7%.

Tijekom veljače prijavljeno je 905 slobodnih radnih mjesta, što je za 6,6% (56 slobodnih radnih mjesta) više nego u proteklom mjesecu, te 22,3% (165 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine. Najviše posla bilo je za radnike u prerađivačkoj industriji, čak 230, a poslodavci su u veljači iskazali potrebu i za 154 administrativnih radnika i pomoćnog osoblja.

Najtraženija zanimanja u veljači bili su telefonisti (82), radnici na proizvodnoj liniji (73), prodavači (44), prodavači telefonom (38), medicinske sestre (35) te liječnici (24). Na top listi najpopularnijih zanimanja u veljači našli su se vozači teretnih vozila (24), odgojitelji (23), konobari (20) i radnici na montaži (20).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci
 • LTH Alucast: Tražite posao u autoindustriji?

  LTH Alucast traži kadrove za nove projekte. Radno mjesto Čakovec uz dodatnu mogućnost 6-mjesečne edukacije u pogonu u Ljubljani (SLO)

 • LTH Alucast: Tražite posao u autoindustriji?

  Zbog proširenja proizvodnih pogona i rasta opsega poslovanja LTH Alucast d.o.o. traži kadar za tehničku podršku u proizvodnji:

  - inženjere strojarstva, metalurgije (VSS, VŠS)

  - inženjere ostalih srodnih tehničkih struka

  - CNC operatere, strojarske tehničare, mehatroničare, robotičare

  - električare, elektrotehničare, mehaničare, bravare, strojobravare, tokare, kovinotokare

 • MORH raspisao javni natječaj, zapošljava 11 doktora medicine

  Raspisan je javni natječaj za prijam kandidat za časnice i časnike zdravstvene službe: 11 doktora medicine, 2 doktora veterinarske medicine i 1 stručnog prvostupnika sestrinstva

 • Porastao broj nezaposlenih na varaždinskoj burzi rada u srpnju
  Krajem srpnja 2022. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2.310 nezaposlenih osoba. Na području Ispostave Ivanec bilježimo 569, Ludbreg 253, Novi Marof 332, Cestica 66…
 • LTH Alucast traži kadar za tehničku podršku u proizvodnji
  Zbog proširenja proizvodnih pogona i rasta opsega poslovanja LTH Alucast traži kadar za tehničku podršku u proizvodnji Pozivamo na suradnju: • inženjere strojarstva, mehatronike, metalurgije • CNC operatere, programere, strojarske…