Na sajmu “Proizvodi hrvatskog sela” i izlagači iz Varaždinske županije Foto: Varaždinska županija

Na sajmu “Proizvodi hrvatskog sela” i izlagači iz Varaždinske županije

M.P./Varaždinske vijesti | 10.3.2016. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno

U Boćarskom domu u Zagrebu od 11. do 13. ožujka održavat će se 15. sajamska priredba “Proizvodi hrvatskog sela”.

Riječ je o specijaliziranoj sajamskoj priredbi na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju proizvodi hrvatskog sela. Na sajmu se održava i čitav niz zanimljivih događaja poput pripremanja hrane i pića, kušanja, ocjenjivanja, radionice, stručne rasprave te zabavni i kulturni sadržaji.

Iz Varaždinske županije ističu da su se već desetu godinu zaredom aktivno uključili u pomoć proizvođačima sa svoga područja, pa je tako s 20.000 kuna potpomogla izlaganje za 14 izlagača proizvođača bučinog ulja, meda, vina, ljekovitog bilja, suhomesnatih i ostalih proizvoda s područja cijele županije.

Otvorenju 15. sajma prisustvovat će i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije dr. sc. Dragutin Vincek, dok će iz Varaždinske županije izlagati pčelarski obrt Domed Ludbreg, OPG Mladen Horvat, OPG Dario Pocedulić, Tkalačka radionica Iva Pešut, Elton d.o.o., OPG Andrija Petrović, Uslužna uljara Presečki, OPG Murić, OPG Marinka Požgaj, OPG Eko-breg, Agroaltera, Minas-Zrno d.o.o., PZ Mali Bukovec i braniteljska udruga Rogoz iz Bednje.

Podsjetimo, prema broju izlagača i prema ostvarenim rezultatima “Proizvodi hrvatskog sela” su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Temeljni ciljevi ove priredbe su promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze. Ove godine na sajmu se očekuje oko 300 izlagača iz svih krajeva Hrvatske i oko 30.000 posjetitelja, ukupno u tri dana trajanja sajma.

Ulaz za posjetitelje sajma je besplatan, a radno vrijeme je svaki dan od 9 do 20 sati.