Na natječaj za rekonstrukciju podruma Županijske palače u Centar za posjetitelje stigle tri ponude Foto: Ilustracija/Varaždinska županija

Na natječaj za rekonstrukciju podruma Županijske palače u Centar za posjetitelje stigle tri ponude

VV | 18.4.2022. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Završena je javna nabava za rekonstrukciju dijela podruma Županijske palače u Varaždinu - Centar za posjetitelje. Na natječaj su stigle tri ponude, tvrtke Tehnomontaža iz Križevaca, čija ponuda iznosi 3.594..015 kuna, tvrtke Kontura iz Varaždina, čija je ponuda 3.733.457,80 kuna te tvrtke Singra iz Varaždina u iznosu od 3.466.594,56 kuna. Riječ je o cijenama bez PDV-a, no sve su cijene više od procijenjene vrijednosti radova, koja iznosi 3.440.000 kuna.

Podsjećamo, Varaždinska županija je natječaj raspisala 23. travnja, a zainteresirani su ponude trebali poslati do 13. travnja. Prema dokumentaciji koja je objavljena na Elektroničkom oglasniku javne nabave, rekonstrukcija obuhvaća građevinsko-obrtničke elektrotehničke i strojarske radove te radove vodovoda i kanalizacije. Građevinska dozvola za spomenute radove dobivena je još 2018. godine, no zatražena je izmjena te je u tijeku postupak izdavanja iste.

Uređenje Centra za posjetitelje u podrumu Županijske palače najavio je bivši župan Radimir Čačić još u travnju 2021. godine. Kako je tada rečeno, u Centru za posjetitelje, koji bi se nalazio u podrumu Županijske palače, formirao bi se prezentacijski centar sa suvremenim tehnologijama koji će i prirodnu i kulturnu baštinu kroz jedan aktivan pristup prikazati posjetiteljima na način da virtualno prođu kroz dvorce, špilje i vulkane te druge turističke atrakcije Varaždinske županije. Uz taj projekt, najavljivala se i izgradnja kupole nad atrijem, međutim od toga se, podsjećamo, odustalo. Aktualna županijska vlast je na sjednici Skupštine Varaždinske županije u rujnu prošle godine odlučila sredstva za izgradnju kupole preusmjeriti u zdravstvo i obrazovanje.

Dodajmo i to da je Županijska palača upisana u Registar kulturnih dobara RH.

Označeno u