Na međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Berlinu i Vindija Foto: Facebook/Vindija

Na međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Berlinu i Vindija

IHR/Varaždinske vijesti | 19.1.2020. u 15:33h | Objavljeno u Aktualno

Na 85. sajmu Zeleni tjedan u Berlinu predstavile su se brojne hrvatske tvrtke, a među njima je i varaždinska Vindija. Riječ je o najvećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače, stručnjake i posjetitelje iz svih krajeva svijeta, a na kojem se predstavlja više od 1800 izlagača iz čak 72 zemlje svijeta na impozantnih 118 200 m2 izložbenog prostora. Na sajmu se predstavilo 50-ak velikih hrvatskih tvrtki i malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Od petka do danas sajmom je prošlo već 100.000 posjetitelja, što je više nego prošle godine, a očekuju ukupno oko 400.000 posjetitelja do kraja sajma, na kojem radi 10.000 ljudi. Na sajmu će ukupno sudjelovati i posjetiti ga oko 200 istaknutih političara, pri čemu je glavna tema rasprava o klimi i klimatskim promjenama.
Predstavljanje Hrvatske, zemlje partner i hrvatskih izlagača na sajmu organiziralo je Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora a gostima se obratio na svečanoj ceremoniji otvaranja i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Premijer je u ime Hrvatske gradu Berlinu uručio osamdesetogodišnju maslinu kao simbol mira i prijateljstva između dviju država, naglasivši i važnost dugogodišnje tradicije kvalitete maslinovih ulja s hrvatskih prostora.