Na Gradskom vijeću ponovno pripajanje Vartopa Parkovima: "Tom tvrtkom i dalje upravlja bivši gradonačelnik"

MGA | 30.6.2022. u 14:35h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan najavili su dnevni red i teme sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će se održati u petak, 8. srpnja.

Osim godišnjeg izvještaja o izvršenju za prošlu godinu, na dnevnom redu je, između ostalog, ponovno i pripajanje trgovačkih društava Aquacity i Vartop gradskoj tvrtci Parkovi, ali i dopune te izmjene Prostornog plana uređenja, Generalnog urbanističkog plana, Urbanističkog plana uređenje povijesne gradske jezgre i Urbanističkog plana uređenja zone "VIS Konfekcije".

Kako je pojasnio gradonačelnik Bosilj ove su izmjene potrebne kako bi se konačno mogla izdati građevinska dozvola za rekonstrukciju i nadogradnju nekadašnje Vamine zgrade na Kapucinskom trgu i kako bi se na prostoru nekadašnjeg industrijskog kompleksa VIS Konfekcije moglo krenuti u stambeno-poslovnu izgradnju.

- Također tu imamo nekoliko bitnih stvari u interesu razvoja grada, a to su mogućnost gradnje Državnog arhiva na prostoru nekadašnje vojne pekare, to će se pokrenuti kroz koji mjesec. Osim toga, ove će izmjene omogućiti izgradnju umirovljeničkih domovi na području Biškupca i sjeverno od groblja - naveo je Bosilj napomenuvši da se ide i u preraspodjelu odjela gradske uprave. Tako će se formirati poseban odjel za financije kako bi se lakše pratila realizacija proračuna i provedba glavnih gradskih projekata.

Na dnevnom redu je ponovno i tema pripajanja gradskih tvrtki, ali ovoga puta bez Gradskih tržnica. Predlaže se pripajanje samo Aquacityja i Vartopa gradskoj tvrtci Parkovi.

- Ako bi išli na ukidanje gradske tvrtke Aquacity morali bismo, zbog vrijedne imovine, državi platiti 25 % PDV-a, a ovako ćemo te nekretnine pripojiti Parkovima. Što se tiče Vartopa, smatram da će menadžment Parkova moći nešto napraviti. Nedavno su građani od Vartopa dobili račune s povećanjem cijena od 115%. Na to nisam imao utjecaj, ali pripremamo rebalans proračuna kako bismo spasili građane od takvog divljanja cijena. Tvrtkom praktički i dalje  upravlja bivši gradonačelnik tako da bismo odlukom o pripajanju pokrenuli neke procese. Vartop zadnjih godina nije radio ništa na rentabilnosti kotlovnica, osim onoga što se napravilo u Ulici Stjepana Vukovića. Kupili su 7,5 mil. kW sati energije, a fakturirali su 5,2 mil. kW. Znači trećina energije otišla je u zrak, a to sve plaćaju naši građani - rekao je gradonačelnik, dok je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan najavila i otvaranje kupališne sezone na Motičnjaku, kao i ostale od ukupno 23 točke dnevnog reda.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci