Može li se Kućanska rampa uvrstiti u projekt Lepoglavske spojnice: "Stav HŽ-a je da će Grad to sam riješiti" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Može li se Kućanska rampa uvrstiti u projekt Lepoglavske spojnice: "Stav HŽ-a je da će Grad to sam riješiti"

IHR/Varaždinske vijesti | 20.5.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Problem Kućanske rampe ni ovog puta nije zaobišao Županijsku skupštinu. Ovog puta HDZ-ovog županijskog vijećnika Tina Juraka zanimalo je li moguće taj projekt uvrstiti u projekt Lepoglavske spojnice.

Župan Anđelko Stričak rekao je kako je dosad više puta razgovarao s upravom HŽ infrastruktura po tom pitanju.

- U početku su bili u čudu jer prijašnji župan o tome uopće nije vodio brigu, tu investiciju nije nigdje spominjao. Službeno sam zatražio od HŽ infrastrukture da se očituju po tom pitanju, odnosno o dva projekta. Jedan se odnosi na izgradnju same Kućanske rampe, a drugi da se u poduzetničkoj zoni Brezje izgradi intermodalni terminal,za utovar i istovar tereta. Što se tiče Kućanske rampe, odgovor iz HŽ je bio da je 28. listopada 2019. godine usuglašeno konačno tehničko rješenje projekta te je u sklopu idejnog rješenja rekonstrukcije kolodvora predviđen navedeni nadvožnjak kao već realizirani projekt i nije planiran u okviru projekta Lepoglavska spojka. Znači, s obzirom da prije nije bilo potpore Županije da se ta investicija realizira, a u razgovoru s Gradom Varaždinom koji je pokrenuo izgradnju, odnosno pripremu za realizaciju tog projekta, stav HŽ-a je da će Grad to sam riješiti. Ako postoji potreba, možemo opet organizirati novi set razgovora s HŽ infrastrukturom da vidimo jesu li spremni da se taj problem napokon riješi. Što se tiče intermodalnog terminala, navode da su se u okviru njihovih mogućnosti spremni uključiti, ako se procijeni da je potreba gospodarstvenika za tim terminalom, a sve u cilju da se rastereti promet u centru Varaždina – rekao je župan Stričak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci