Martin Vugrinec, najmlađi pobjednik Alpe Adria prvenstva i branitelj naslova PH

MOTOCIKLIZAM Martin Vugrinec o uključivanju u Svjetsko prvenstvo 2019.

| 18.9.2017. u 15:52h | Objavljeno u Aktualno

Novomarofčanin Martin Vugrinec (18) prošlog je vikenda na Grobniku postao najmlađi pobjednik Alpe Adria prvenstva u klasi Superstock600, a nakon što je lani u istoj klasi bio najmlađi pobjednik u prvenstvu Hrvatske, ove je sezone uspio obraniti titulu.

Osvojio je i naslov juniorskog prvaka u Alpe Adria prvenstvu u klasi Superstock600, te titulu juniorskog prvaka u klasi Supersport. Time je Spidermartin ostvario očekivanja koja su on i njegov otac Ivica, inače Martinov menađer i dio mehaničarskog tima, postavili pred sebe uoči sezone.

Nakon posljednje utrke na Grobniku, gdje je po jakoj kiši, zauzeo osmo mjesto, više razmišljao o tom, nego o ukupnom rezultatu, no nakon nekoliko prospavanih noći ističe da je zadovoljan ovosezonskim rezultatima.

Bodovna prednost

- Analizirao sam tu, posljednju utrku, koju sam odradio onako kako je trebalo, da pokupim bodove. U posljednjim sam krugovima imao vrijeme identično prvoj petorici vozača, koja su se borila za pobjedu tako da sam na kraju zadovoljan vikendom na Grobniku - naglasio je Martin Vugrinec. Uoči posljednjih utrka na Grobniku Vugrinec je imao jednu utrku prednosti u Alpe Adria prvenstvu,u kojem sudjeluju vozači iz Poljske, Slovačke, Češke, Austrije, Slovenije i Italije, dok je u prvenstvu Hrvatske imao osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Močiboba.

- U prvenstvu Hrvatske puno je manje utrka nego u Alpe Adria prvenstvu, a odgovorni u hrvatskom Savezu nisu se sjetili da bi, s obzirom na mali broj utrka, možda davali bodove za vodeće pozicije ili za najbrže krugove, a čime bi brži vozači stvorili veću bodovnu prednost i time si dozvolili eventualni tehnički kvar... U domaćem je prvenstvu bilo samo pet utrka, tako da je bilo manje mogućnosti za bodovno odvajanje od konkurencije - ističe Vugrinec. U Alpe Adria prvenstvu konkurencija je puno jača nego u nacionalnom prvenstvu, no to nije sputalo Vugrinca da bude najbolji u svojoj klasi.

Alpe Adria kao EP

- U motociklizmu trenutačno nema Europskog prvenstva, a kada bi se dodjeljivao taj status Alpe Adria prvenstvo zadovoljavalo bi uvjete za taj rang natjecanja. Što se tiče ostvarenih rezultata očigledno je da imam talenat za ovaj sport, a osim toga jako puno treniram. Kada sam bio na godišnjem sat vremena sam proveo u moru, a ostatak vremena sam trčao i radio na kondiciji. Ono glavno što me dijeli od konkurencije je to da je naš tim skoncentriran isključivo na treninge i utrke, dok ostali vozači, koji sudjeluju u Alpe Adria prvenstvu, imaju još poneki hobi. Učenik sam četvrtog razreda Srednje škole u Novom Marofu, paralelno treniram i vozim utrke, dok tata traži sponzore. Odlični smo u onome što radimo, potpuno smo predani našem poslu i to onda mora dati rezultat - ističe Vugrinec.

Koje su mu utrke bile najteže ove sezone i koji su mu planovi pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti