Mobilni preventivni centar policije u Jalžabetu, Vinici, Cestici, Ivancu, Klenovniku i Varaždinu Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

Mobilni preventivni centar policije u Jalžabetu, Vinici, Cestici, Ivancu, Klenovniku i Varaždinu

M.P./Varaždinske vijesti | 17.11.2017. u 09:44h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su obišli ludbreško, novomarofsko i topličko područje, policijski službenici PU varaždinske nastavljaju s obilaskom mjesta u Varaždinskoj županiji s tzv. Mobilnim preventivnim centrom.

Riječ je, podsjetimo, o policijskom kombi vozilu namijenjenom za prijam građana na otvorenom kako bi ih policijski službenici u neposrednom kontaktu savjetovali o samozaštiti i odgovorili im na pitanja vezana uz prometnu sigurnost. Ujedno, građani tom prilikom policijske službenike mogu obavijestiti o svojim zapažanjima, informacijama i problemima. Također se provode i aktivnosti vezane uz akciju “Manje oružja-manje tragedija” putem koje će se građani upoznati s mogućnošću predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava bez ikakvih sankcija.

U nedjelju, 19. studenog, Mobilni preventivni centar bit će u Jalžabetu (od 11 do 15 sati), u ponedjeljak 20. studenog u Vinici (od 11 do 15 sati), u utorak 21. studenog u Cestici (od 11 do 15 sati), u srijedu 22. studenog na prostoru kod Srednje škole u Ivancu (od 9 do 12 sati) te u Klenovniku (od 12.30 do 15.30 sati), a u četvrtak 23. studenog na varaždinskom Sajmištu od 9 do 13 sati.