Mnoštvo aktivnosti u Arboretumu Opeka povodom Tjedna botaničkih vrtova

Varaždinske vijesti | 12.5.2019. u 11:35h | Objavljeno u Aktualno

Javna ustanova Priroda Varaždinske županije se i ove godine pridružuje obilježavanju Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, koji se deveti put organizira u cijeloj Hrvatskoj.

Od ponedjeljka, 13. svibnja, do petka, 17. svibnja, Javna ustanova sa Srednjom školom Arboretum Opeka Marčan organizira mnoštvo aktivnosti u Arboretumu Opeka, najstarijem spomeniku parkovne arhitekture u Hrvatskoj. Svakoga dana od 8 do 12 sati održavat će se niz radionica za djecu, među kojima su, primjerice, „Izrada mirisnih šeširića“, „Ukrasi svoju teglicu“, „Baka priča priču“, „Druženje s konjima“, „Konjske igre“, a istovremeno će članovi Učeničke zadruge nuditi biljne i prirodne suvenire.

Od ponedjeljka do četvrtka od 9 do 12 sati održavat će se stručno vođenje kroz arboretum pod nazivom „Stazama grofova Bombella“ za najavljene grupe. Glavni cilj Tjedna je podizanje razine znanja o vrijednostima botaničkih vrtova i arboretuma koji su u Hrvatskoj malobrojni i mahom zapušteni. Organizator nacionalnog Tjedna je Sekcija botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva.

Više informacija i program pogledajte ovdje.