Mladi obrtnik u požaru izgubio brata i radionicu, obrtnici pokrenuli prikupljanje pomoći Foto: Obrtnička komora; DVD Ludbreg

Mladi obrtnik u požaru izgubio brata i radionicu, obrtnici pokrenuli prikupljanje pomoći

Varaždinske vijesti | 15.6.2019. u 12:32h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak sastao se s mladim obrtnikom Damirom Harambašom, kojeg je u samom početku rada njegovog obrta pogodila teška nesreća.

Da podsjetimo, Damir Harambaša, po struci autolimar, registrirao je obrt "Dado" za održavanje i popravak karoserija u Svetom Petru i počeo radom u travnju 2018. godine. Kao obrtnik – početnik, uz pomoć roditelja opremio je malu radionicu nužnom opremom. U kobnom požaru, koji je u veljači ove godine zahvatio radionicu, stradalo mu je sve, ali najteži gubitak u toj nesreći bilo je smrtno stradavanje brata.

Odmah po saznanju za tragediju, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, uz suglasnost Upravnog odbora Komore, pokrenuo je akciju za prikupljanje pomoći. Apel za pomoć upućen je prije svega unutar komorskog sustava, budući da su, kako je istaknuo Milak, obrtnici oduvijek bili poznati po solidarnosti, a to je bila i jedna od odlika i uporišta njihove organiziranosti i trajanja kroz stoljeća.

Harambaša je informirao predsjednika Komore o prikupljanju sredstava i nastojanju da normalizira poslovanje svojeg obrta. Do sad je uspio djelomično urediti prostor i nabaviti dio opreme, tako da može poslovati u ograničenim okolnostima.

- Iskreno sam zahvalan svima za pruženu pomoć. Puno mi to znači, sva vaša pomoć i briga, a posebno znati da nisam sam. Bez te pomoći ne bih mogao nastaviti raditi, a i rad mi odvlači misli od teških sjećanja što me stalno prate. Cijela obitelj je emotivno stradala, a ovo nam pomaže da mislimo na budućnost - rekao je mladi obrtnik.

Milak je ohrabrio mladog kolegu, obećavši daljnji angažman za pomoć.

- Dogodila se tragedija koja se ne zaboravlja, ali uz pomoć i suosjećanje kolega i prijatelja, teret je malo lakši. I ja u ime Obrtničke komore Varaždinske županije izražavam veliku zahvalnost svima iz velike obitelji obrtnika, udruženjima i komorama, na pruženoj materijalnoj, ali i moralnoj pomoći za našeg Damira i njegovu obitelj. Hvala i pojedincima koji su se uključili u akciju. Nadam se da ćemo uskoro moći posjetiti mladog obrtnika u njegovoj radionici i s njim podijeliti zadovoljstvo nastavka poslovanja. Jer obzira na tragediju, život ide dalje, a Damir je tek krenuo u poduzetničke vode i treba mu ohrabrenje i poticaj - naglasio je Milak.

Iz Komore poručuju da akcija još traje te je svaka donacija dobro došla pa poziv i dalje vrijedi. Donacija se može uplatiti na žiro-račun:

DAMIR HARAMBAŠA, Sveti Petar, Harambašina 32
IBAN PRIMATELJA: HR4823860021119021864
Podravska banka
OPIS PLAĆANJA: Donacija Harambaša

milak_harambasa.jpg