Mladež HDZ-a opremili računalnu učionicu Udruzi udomitelja "Nada" i darovali im izlet u terme

MGA/VV | 12.12.2019. u 08:31h | Objavljeno u Aktualno

U programu Mladeži HDZ-a Varaždinske županije velik je naglasak stavljen na humanitarne aktivnosti koje Mladež provodi tijekom čitave godine pa tako i u Božićno vrijeme. Veliku pomoć i podršku mladim članovima stranke u takvim i sličnim aktivnostima pružaju Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije i predsjednik ŽO-a Anđelko Stričak koji uvijek imaju razumijevanje za humanitarne aktivnosti.

Ovoga je puta Mladež HDZ-a Varaždinske županije odlučila pomoći u opremanju računalne učionice Udruge udomitelja „Nada” u Ivancu, a Monika Petrinjak, predsjednica Mladeži HDZ-a grada Ivanca istaknula je kako su članovi ivanečke te Mladeži HDZ-a Varaždinske županije od početka mandata angažirane u provođenju politika za mlade.

- U to je uključena i podrška udomiteljskim obiteljima te podrška djeci bez adekvatne roditeljske skrbi na području Varaždinske županije. U sklopu Udruge „Nada” aktivno je 14 udomiteljskih obitelji, od kojih njih 8 skrbe za djecu, a 6 za starije i nemoćne. Cilj nam je osvijestiti problematiku stagnacije broja udomiteljskih obitelji, kako u Gradu Ivancu, tako i u Varaždinskoj županiji, i dati svoj doprinos u opremanju računalne učionice za edukaciju djece. Zahvaljujem Mladeži općina Cestica i Maruševec te gradova Ivanca, Varaždina i Lepoglave na sudjelovanju u prikupljanju sredstava za ovu donaciju – izjavila je Petrinjak.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak istaknuo je da je duboko svjestan činjenice da u našim sredinama velik broj djece odrasta bez adekvatne roditeljske skrbi.

- Mladež pokreće inicijativu čiji je cilj poboljšati kvalitetu udomiteljstva i života u udomiteljskim obiteljima, a odlučili smo je pokrenuti ovdje u Ivancu, donacijom Udruzi udomitelja “Nada”. Poruka koju želim poslati je da na svima nama ostaje izabrati između komercijalnih adventskih aktivnosti bez duha ili pak korisnih i humanitarnih aktivnosti u dobrom društvu – kazao je Jurak.

Predaji donacije nazočio je i Ivan Salopek, predsjednik Stručnog odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Varaždinske županije.

- Nedostatak sadržaja za djecu bez adekvatne skrbi odlučili smo umanjiti opremanjem računalne učionice i osiguranjem posjeta u Terme Sv. Martin na Muri. Zahvaljujući dobroj suradnji Mladeži HDZ-a i Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ali i donacijama, provodimo politike kojima pomažemo obiteljima, mladima i djeci, a kroz svoje djelovanje promičemo i zagovaramo zaštitu ljudskih prava, posebice prava djece bez odgovarajuće skrbi te odraslih osoba koje zbog zdravstvenih, socijalnih ili ekonomskih razloga nemaju mogućnosti živjeti u krugu svoje obitelji. Naš je cilj pomoći pri razvijanju kvalitetnih međuljudskih odnosa između udomitelja i smještenih korisnika – zaključio je Salopek.