Mlade poduzetnice Marina Janković i Leila Posavec usred koronakrize pokrenule posao: Žalimo samo što nismo krenule prije!

| 13.9.2021. u 18:10h | Objavljeno u Aktualno

- Jedino za čime žalim je što nisam ranije pokrenula vlastiti biznis – kaže Marina Janković, vlasnica salona za njegu tijela V centar u Preradovićevoj ulici u Varaždinu, jedna od korisnica potpora za samozapošljavanje koja je u tu vrstu mjera aktivnog zapošljavanja pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Varaždin uključena tijekom prvih šest mjeseci ove godine.

- Mene je zapravo korona “natjerala” na pokretanje vlastitog posla, a potpore za samozapošljavanje bile su dodatni poticaj i pomoć. Prije sam radila u kafićima i restoranima, koji su, prošle godine zbog pandemije koronavirusa, malo bili otvoreni, a malo u lockdownu. Više nisam znala što me čeka sutra. Dugo sam razmišljala što bih mogla raditi, a onda sam jednostavno odlučila igrati na sigurno: otvorila sam salon, uz uslugu uklanjanja tetovaža. To se pokazalo kao pun pogodak s obzirom na to da Varaždinu trenutno samo ja to radim - otkrila je Marina.

Posao se zahuktava i Leili Posavec, 27-godišnjoj Čakovčanki koja otvaranje studija ljepote Leila art u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu uz pomoć 75.000 kuna potpora za samozapošljavanje smatra jednom od svojih najboljih odluka.

- Tvrtku sam registrirala još prošle godine, no zbog neizvjesne situacije, otvaranja i zatvaranja salona, čekala sam pravi trenutak. Kada su ove godine ponovno krenule potpore za samozapošljavanje, sama sam sebi rekla: “To je to, idem pokušati”. Salon sam otvorila 23. svibnja ove godine i evo me, poslujem već nekoliko mjeseci – otkrila je Leila.

Više o njihovom uspjehu čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u