Marković: ”Pred vijećnicima povijesna odluka: proračunom bale nestaju - zauvijek!”

| 21.11.2022. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Rasprava o Proračunu grada Varaždina za 2023. godinu odvija se u vrlo zanimljivim okolnostima i izazovnim vremenima - ocjenjuje Miroslav Marković, zamjenik varaždinskoga gradonačelnika. Grad je, kako podsjeća, pred završetkom natječaja koji bi trebao rezultirati konačnim rješenjem baliranog otpada, velikog rugla na ulazu u Varaždin.

- U proračunu za 2023. se osigurava financijski okvir kojim bale zauvijek postaju samo ružna mrlja u povijesti našeg grada, ukazuje. No to nije sve.

- Trenutno je u pripremi i realizaciji više od 50 različitih projekata, među kojima se posebno ističu izgradnja novog vrtića u Hrašćici, kao i planirana dogradnja osnovnih škola u Biškupcu i Donjem Kućanu. Tu je i početak projektiranja podvožnjaka Wissertova - Supilova kao konačnog rješenja “Kućanske rampe”. Ti i mnogi drugi projekti, koje planiramo u proračunu za slijedeću godinu, najbolji su pokazatelji uspješnosti našega tima koji je prije samo godinu i pol dana dobio povjerenje građana i mandat da donese toliko željene promjene. To smo i pokazali upravljajući Gradom pošteno, transparentno i odgovorno - naglašava.

Pred gradskim vijećnicima, kako dodaje, bit će na 13. sjednici Gradskog vijeća 30. studenog naizgled težak, ali u osnovi vrlo jednostavan izbor i na neki način povijesna odluka.

- Osobno očekujem da za proračun jedino neće glasati bivši gradonačelnik, otužni izborni gubitnik i uskočki optuženik, kojemu je jedino stalo do destrukcije i pokušaja da se u ovom gradu sve zaustavi iako je baš on jedini i isključivi krivac za situaciju u kojoj se nalazimo. S druge strane, neki vijećnici s njegove liste trebali bi dobro razmisliti kako žele da ih povijest pamti. Svi ostali vijećnici, bez obzira kojoj stranci ili opciji pripadali, dosad su pokazali visoki stupanj odgovornosti glasajući za ključne odluke u dosadašnjem radu Gradskog vijeća i ništa manje ne očekujem od njih ni sada. Ukoliko ipak dođe do neprihvaćanja proračuna i mogućih izvanrednih izbora, uvjeren sa da će građani jasno prepoznati i kazniti sve krivce za zaustavljanje ovih strateški važnih projekata i odluka - kaže Marković...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u