Ministrica Brnjac podržala kandidate HDZ-a u Varaždinskoj županiji Foto: HDZ Varaždinske županije

Ministrica Brnjac podržala kandidate HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Varaždinske vijesti | 26.5.2021. u 12:02h | Objavljeno u Aktualno

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u utorak je posjetila Varaždinsku županiju te u društvu saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i stranačkog kandidata za župana, obišla Lepoglavu, Ivanec, Vidovec i Jalžabet.

Ministrica Brnjac je naglasila da je u Varaždinsku županiju stigla kako bi dala podršku HDZ-ovim kandidatima, ali im je donijela i dobre vijesti.

– Svi projekti koji se ovdje odvijaju su projekti koje je hrvatska Vlada u mandatu predsjednika Andreja Plenkovića podržala. A kad je riječ o turizmu i sportu to je s otprilike 5 milijuna kuna. U narednom periodu kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost naglasak će biti upravo na razvoj kontinentalnog turizma. Stoga ovakvih projekata trebamo što više, kako bismo mogli razvijati cjelogodišnji turizam. I u Lepoglavi, i u Ivancu koji je područje itekako pogodno za razvoj turizma, ali nije dovoljno iskorišteno. Jalžabet također ima svoje potencijale koje razvija. A Vidovec ima bogatu sportsku tradiciju i svakako ćemo podržati daljnji razvoj sporta i sportske infrastrukture – kazala je ministrica.

– Našu lepoglavsku čipku treba promovirati tijekom cijele godine. To i jest u našem ambicioznom programu jer vjerujemo da preko turizma možemo napraviti puno toga za naš kraj, uz podršku s državne i županijske razine – rekao je kandidat za gradonačelnika Lepoglave Robert Dukarić.

brnjac_25052021_08_lepoglava_2.JPG

– Vjerujemo da će zahvaljujući inicijativi kolege Damira Habijana turistički potencijali Ivanca konačno biti iskorišteni na odgovarajući način – kazao je kandidat za gradonačelnika Ivanca Zdenko Đuras podsjetivši na inicijativu da se Ivanščica proglasi zaštićenim parkom prirode.

brnjac_25052021_02_ivanec_2.JPG

– Očekujemo potporu i ministarstva što se tiče obnove parketa u našoj sportskoj dvorani jer on sada predstavlja doista veliku opasnost. I Općina je spremna uključiti se, s obzirom da smo sufinancirali izgradnju dvorane i moramo je držati u dobrom stanju, da bude siguran i za naše učenike i za naše sportaše – izjavio je aktualni načelnik Općine Vidovec i kandidat za novi mandat Bruno Hranić.

brnjac_25052021_12_vidovec_3.JPG

– Ministrica je dala podršku našim projektima, obnovi dvorca, uređenju arheološkog nalazišta Gomila, koje bi povezali s našom vinskom cestom koja već postoji i s kućama za odmor. To je budućnost i plan za naš kontinentalni turizam – dodao je kandidat za načelnika Općine Jalžabet Robert Horvatić.

brnjac_25052021_05_jalzabet_2.JPG

Ministrica Brnjac iskazala je podršku i ostalim kandidatima HDZ-a i koalicijskih partnera u drugom krugu lokalnih izbora – Miroslavu Kelemeniću za načelnika Općine Vinica i Dragici Ratković za gradonačelnicu Varaždinskih Toplica.

brnjac_25052021_03_ivanec_3.JPG

brnjac_25052021_01_ivanec_1.JPG

brnjac_25052021_09_lepoglava_3.JPG

brnjac_25052021_07_lepoglava_1.JPG

brnjac_25052021_11_vidovec_2.JPG

brnjac_25052021_10_vidovec_1.JPG

brnjac_25052021_04_jalzabet_1.JPG

brnjac_25052021_06_jalzabet_3.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci