Darko Horvat pozvao pet velikih autoproizvođača da u Hrvatskoj izgrade svoj proizvodni pogon Foto: Krešimir Đurić

Ministar Darko Horvat: Nema još nikakve potvrdne informacije o dolasku Hyundaija

| 5.12.2018. u 18:50h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je danas odjeknula vijest o tome da će automobilski gigant Hyundai u Varaždinu graditi nove proizvodne pogone i da Vlada RH-a je u pregovorima s njima već zadnja dva mjeseca, Index je na svom portalu objavio odgovor ministra gospodarstva Darka Horvata na upit novinara prije početka sjednice vlade.

"Horvat je odgovorio da u ovom trenutku nema još nikakve potvrdne informacije da bilo koja respektabilna autoindustrija dolazi u Hrvatsku, ali da je pozvao četiri, odnosno pet ključnih aktera u autoindustriji te da je Hyundai među njima.

Na pitanje ima li ikakvu potvrdnu informaciju, Horvat je odgovorio da nema. Ispada dakle da su iz Ministarstva pozvali pet giganta automobilske industrije da izgrade pogon u Hrvatskoj, a da su onda istrčali s informacijom da Hyundai dolazi u Hrvatsku bez potvrde iz te kompanije.

No, jasno, uvijek ostaje mogućnost da zbog pregovora Horvat ne može potvrditi da Hyundai dolazi u Hrvatsku, no nije jasno zašto su onda iz Ministarstva gospodarstva uopće izašli prije vremena s informacijom o dolasku južnokorejskog giganta."