Milanović: "Kao što je Bosilj ovdje počistio HDZ i Čehoka, tako će se uskoro dogoditi i u Hrvatskoj"

MGA | 10.4.2024. u 15:28h | Objavljeno u Aktualno

- Kao što je u Varaždinu uređena Gradska vijećnica prema najvišim standardima, tako će uskoro biti i u Hrvatskoj. Kao što je Bosilj ovdje počistio HDZ i Čehoka, tako će se isto dogoditi i u Hrvatskoj - poručio je danas predsjednik RH Zoran Milanović tijekom svog posjeta Varaždinu gdje je u društvu varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja obišao novouređenu Gradsku vijećnicu.

Na pitanje novinara tko će biti njegovi suradnici u Vladi nacionalnog spasa, odgovorio je da će to ovisiti o partnerima.

- S nekim sam ljudima razgovarao, svi hoće resor policije, a nitko neće resor obrane, a znamo kako to očajno izgleda kad ga preuzme HDZ. Vidim svakako u tome Roberta Hranja i Marijana Marekovića kao ministra branitelja, on je iz Varaždina, ti ljudi sigurno više znače od HDZ-ovih ministara i branitelja. Vidim i Lalovca u financijama i Zvonka Mršića negdje, bivšeg predsjednika Uprave Podravke. I mog savjetnika Velibora Mačkića, to su uglavnom nestranački ljudi, jedino što nema niti jedne žene, ali poradit ćemo na tome. Ta će vlada morati biti u ideološkom smislu malo neutralnija, kako ne bi bilo, znate ono, svi ćemo od sutra biti ili zeleni ili crveni, crni... uvest ćemo ono, zabranit ćemo ono, nametnut ćemo nešto treće, pa vjerski odgoj, spolni odgoj... te će stvari morati biti malo zatomljene da bi stvar mogla funkcionirati - poručio je Milanović.

Nakon obilaska obnovljene Gradske vijećnice predsjednik Milanović održao je radni sastanak s gradonačelnikom Grada Varaždina Nevenom Bosiljom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovrom Lukavečkim i zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem koji su ga upoznali sa strategijom razvoja Grada Varaždina. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Uredi Gradske uprave Grada Varaždina koji su, radi energetske obnove Gradske vijećnice, proteklu godinu bili smješteni na privremenoj lokaciji u palači Patačić, prošli tjedan vraćeni su u Gradsku vijećnicu. Gradska vijećnica Grada Varaždina jedna je od najpoznatijih građevina sjeverozapadne Hrvatske te grada Varaždina i predstavlja najupečatljivije obilježje Varaždina. Izgrađena je davne 1523. godine kao poklon Juraja Brandenburškog gradu u svrhu gradske vijećnice, jedna je od najstarijih u Europi, a u nizu godina koliko postoji nije mijenjala svoju funkciju.