Među najtraženijim zanimanjima u svibnju liječnici i medicinske sestre Foto: Ilustracija/Pixabay

Među najtraženijim zanimanjima u svibnju liječnici i medicinske sestre

VV | 15.6.2020. u 17:34h | Objavljeno u Aktualno

Krajem svibnja 2020. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždin evidentirano je 3.108 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na prethodni mjesec manje nezaposlenih za 1,6 posto, ali u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, broj nezaposlenih je veći za 765 osoba, odnosno 32,7 posto.

Tijekom svibnja ove godine prijavljena su 572 slobodna radna mjesta, što je za 86,9 posto, odnosno 266 slobodnih radnih mjesta više nego u proteklom mjesecu, te 38,6 posto odnosno 359 slobodnih radnih mjesta manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Poslodavci su najviše tražili radnike u prerađivačkoj industriji, kojih se tražilo čak 176, ali i građevinari, radnici u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, trgovci te majstori za popravak motornih vozila i motocikala te radnici iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Najtraženija zanimanja u svibnju su bili radnici na proizvodnoj liniji, liječnici, medicinske sestre, konobari, prodavači, kuhari, telefonisti za međunarodni promet, zavarivači električari i čistačice.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci
 • LTH Alucast: Tražite posao u autoindustriji?

  LTH Alucast traži kadrove za nove projekte. Radno mjesto Čakovec uz dodatnu mogućnost 6-mjesečne edukacije u pogonu u Ljubljani (SLO)

 • LTH Alucast: Tražite posao u autoindustriji?

  Zbog proširenja proizvodnih pogona i rasta opsega poslovanja LTH Alucast d.o.o. traži kadar za tehničku podršku u proizvodnji:

  - inženjere strojarstva, metalurgije (VSS, VŠS)

  - inženjere ostalih srodnih tehničkih struka

  - CNC operatere, strojarske tehničare, mehatroničare, robotičare

  - električare, elektrotehničare, mehaničare, bravare, strojobravare, tokare, kovinotokare

 • MORH raspisao javni natječaj, zapošljava 11 doktora medicine

  Raspisan je javni natječaj za prijam kandidat za časnice i časnike zdravstvene službe: 11 doktora medicine, 2 doktora veterinarske medicine i 1 stručnog prvostupnika sestrinstva

 • LTH Alucast traži kadar za tehničku podršku u proizvodnji
  Zbog proširenja proizvodnih pogona i rasta opsega poslovanja LTH Alucast traži kadar za tehničku podršku u proizvodnji Pozivamo na suradnju: • inženjere strojarstva, mehatronike, metalurgije • CNC operatere, programere, strojarske…
 • LTH Alucast traži kadar za tehničku podršku u proizvodnji
  Zbog proširenja proizvodnih pogona i rasta opsega poslovanja LTH Alucast traži kadar za tehničku podršku u proizvodnji. Pozivaju na suradnju: (diplomirane) inženjere strojarstva, metalurgijeInformatičare, IT stručnjakeinženjere ostalih srodnih tehničkih strukaCNC…