Mastelić: Erozija se u najvećoj mjerio odvijala za mandata Milanovićeve vlade

vv | 11.4.2017. u 15:51h | Objavljeno u Aktualno

Potporu nastojanjima da se razriješi kriza u koju je zapao Agrokor, Vladi RH i predsjedniku Andreju Plenkoviću uputio je Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske, koordinacijsko tijelo koje okuplja ZUBZH Zagrebački holding, UBIDRHŽ Hrvatske željeznice, UBIDRHŽ Rijeka, UDVRD Hrvatske šume, UB RIZ Odašiljači, UDVDR Klub INA, UHB HEP 90-95, UHB Petrokemija,  UDVDRSV Đuro Đaković i KUSDR-HPT.

- Pružamo snažnu i neupitnu potporu Vladi RH i vama osobno u naporima koje poduzimate s ciljem stabilizacije stanja u tvrtkama od strateškog interesa za RH, kao i u naporima oporavka hrvatskog gospodarstva, očuvanja radnih mjesta i stvaranje uvjeta za snažni zaokret u smjeru rasta BDP-a,  navodi Siniša Mastelić, predsjednik Saveza.

Posebno je ponukan, kako dodaje, zadnjim događanjima s tvrtkom Agrokor, najznačajnijim poslovnim subjektom u Hrvatskoj.

- Moramo naglasiti da se erozija strateških poslovnih subjekata u najvećoj mjerio odvijala za mandata vlade Zorana Milanovića, čemu smo kao djelatnici tih tvrtko osobno svjedočili, naglašava Mastelić.

Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske također smatra da Vlada RH mora žurno izmijeniti ili na bilo koji drugi način riješiti izbor novih članova Uprava u tvrtkama koje su u vlasništvu RH. Isto tako ukazuje na potrebu rješavanja problema Petrokemije d.d. Kutina, gdje radi veliki broj članova Saveza.

- Spremni smoponuditi suradnju na očuvanju proizvodnih procesa i očuvanja radnih mjesta, zaključuje Mastelić u pismu potpore Vladi i njenom predsjedniku.