Martinčević: Reformisti osuđuju opasne i zastrašujuće poruke Domovinskog pokreta M. Škore i Mosta

Varaždinske vijesti | 13.6.2020. u 12:43h | Objavljeno u Aktualno

Danas je održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovale Natalija Martinčević, potpredsjednica Reformista i predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Valerija Paljak, potpredsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i predsjednica Interesnog odbora žena i Vlasta Cindrić, predsjednica Interesnog odbora Gradske organizacije Varaždin i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije.

Obzirom da do danas nismo čuli ozbiljnije reakcije na cijeli niz ekstremnih stavova i izjava, a posebno ne od političkih stranaka iz naše Županije, sazvali smo konferenciju za medije kako bismo kao Reformisti jasno osudili ali i dodatno upozorili građane na sadržaj političkih opcija koje se nude biračima na ovim parlamentarnim izborima, rečeno je na konferenciji.

Izjave vodećih ljudi Domovinskog pokreta poput one Z. Hasanbegovića: „Antifašizam je floskula i nema ga u Ustavu.“, izjave K.Vidović Krišto, Ž.Glasnovića i samog M. Škore koji je jasno izjavio da je protiv pobačaja, odnosno protiv prava žena na izbor te da pozdravlja presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni nije prekršaj. Posebno je zastrašujuća ideja N. Raspudića, kandidata Mosta i nezamislive okrutnosti da se silovanim ženama treba zabraniti pobačaj odnosno koji traži zabranu pobačaja čak i za žene zatrudnjele u silovanjima, moglo se čuti na presici.

- Izjave našeg sugrađanina Ladislava Ilčića koji u Varaždinu predstavlja Domovinski pokret nećemo ponovno navoditi, njegovi stavovi su našim građanima poznati i samo potvrđuju što su stavovi koje zastupa Domovinski pokret. Ovdje se naravno radi o samo nekim od izjava iz tog spektra krajnje uznemirujućih stavova i poruka. Prekjučer smo imali prilike vidjeti i zastrašujuće transparente u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu. To samo pokazuje kakav se naboj i kakva se atmosfera širi Hrvatskom, a upravo izjave i stavovi koje smo danas naveli potiču izjave takve mržnje - naglasila je Paljak.

Ovo sve govorimo zato što se našim građanima koji možda sve ne prate, čitaju i gledaju, što je potpuno razumljivo, može činiti da se ovdje radi o simpatičnom pjevaču. Građani će odlučiti koga će podržati ali neka budu upoznati sa za Reformiste svakako opasnim i zastrašujućim stavovima i idejama vezanima uz ljudska prava, prava žena, prava djece, prava istospolnih zajednica, prava nacionalnih manjina i odnosa prema antifašizmu, rečeno je.

- Uz ove stavove i poruke koje predstavljaju direktno gaženje osnovnih ljudskih prva i sloboda, za naše bi građene trebale biti važne i poruke u kojima Domovinski pokret Hrvatsku vidi sa četiri centra Zagreb, Osijek, Split i Rijeka. Kao i svi ostali uopće ne vidi Sjever, niti Varaždin, niti Krapinu niti Čakovec. HDZ-ove i HNS-ove Vlada hvale se da su uz Savez za Slavoniju, Fond za Slavoniju dali i 12 milijardi kuna za razvoj te iste Slavonije, dok u isto vrijeme s županima Sjevernih regija nisu niti jednom sjeli za stol da bi uopće razgovarali o našim problemima i našim projektima. Naši građani zaista bi trebali razmisliti žele li ponovno dati glas nekome tko dolazi iz Osijeka i tko će se brinuti ponovno za Slavoniju ili nekome iz Metkovića tko će se ponovno brinuti za Dalmaciju. Reformisti će za ove izbore predložiti naše ljude, koji ovdje žive i koji su se dokazali svojim radom i rezultatima –zaključila je Martinčević.