Marof Mall na 23.000 m2 otvorit će svoja vrata u travnju iduće godine

vv | 10.5.2022. u 12:39h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka Atlas Immo Investa 1 užurbano radi kako bi ambiciozni plan u Novom Marofu u željenom roku postao i realnost

Dogodine, nekako u ovo vrijeme, Novomarofčani i svi koji gravitiraju Novom Marofu, moći će kupovati u trgovinama Marof Mall-a, prvog retail parka na sjeveru Hrvatske, izvan Varaždina i Čakovca. U to je uvjeren Mario Debelec, vlasnik tvrtke Atlas Immo Invest 1, koja razvija ovaj veliki projekta o kojem se priča već više mjeseci, točnije otkada je započeo otkup zemljišta nedaleko od novomarofskog rotora.

-Retail park Novi Marof prostirati će se na parceli površine 23.000 četvorna metra, a 7.500 kvadrata iznosit će veličina objekta čiji je početak gradnje planiran u kolovozu, a otvorenje u travnju iduće godine, veli nam Debelec.

Već su postignuti dogovori sa glavnim zakupcima poslovnih prostora, sudeći prema projektu, koji je napravljen. To potvrđuje i prvi čovjek Atlas Immo Investa 1.

- Ukupno je predviđeno 13 poslovnih prostora. Neki od zakupnika su Lidl, Bipa, Tedi, Pepco i Sport Vision, nabraja Debelec.

Međutim, i prije je bilo primjera da je su načelno dogovoreni zakupi i napravljeni projekti, ali na kraju od trgovačkog centra nije bilo ništa jer je sve zapelo kod rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, odnosno otkupa zemljišta za centar i njegove prilaze. To se u Novom Marofu ne bi trebalo dogoditi jer je zemljište osigurano.

Naime, Atlas Immo Investa 1 još je u prosincu prošle godine napravio predbilježbu prava vlasništva temeljem ugovora o kupoprodaji livade č.k.br. 2456 od 1581 kvadrat u suvlasništvu Vladimira i Branimira Marića te još drugih nekretnina, od koji najviše je Trgonomove, kao što su livada č.k.br.2418 od 1322 kvadrata, zatim 2417/1 od 529 kvadrata, kao i č.k.br. 2424 od 2025 kvadrata, čije polovice je i suvlasnik. Predbilježba prava vlasništva temeljem ugovora o kupoprodaji napravljena je i za neke nekretnine čiji su suvlasnici Trgonom i Plodne, koje od travnja prošle godine imaju zemljište u neposrednoj blizini kružnog toka.

- Vlasništvo smo dijelom upisali, a upis vlasništva na preostalim parcelama biti će proveden u kraćem roku, odmah nakon geodetskog elaborata koji je u provedbi, napominje Debelec.

Nakon osiguranja zemljišta, slijedi gradnja. S obzirom da je Atlas Immo Investa 1 osnovan prošle godine, a uzevši u obzir i rezultate poslovanja ostalih dvaju poduzeća u njegovom vlasništvu, Novim Marofom kružila su razna nagađanja tko će biti investitor pa se tako moglo čuti da je posrijedi i inozemno poduzeće, odnosno kapital. Tako se nagađalo da bi mogla biti Dodić grupa, koja je u prosincu prošle godine u Općini Rakovica kod Nacionalnog parka Plitvičkih jezera otvorila Plitvice Mall od 4.000 kvadrata koje su zakupili Tommy Maximarket, BIPA, Sport Vision, KiK, TEDi, TISAK, Zlatarna Dodić…

-Sa naše strane je odrađen kompletan development tog projekta, veli Debelec, ali posebno naglašava da Dodić grupa nije investitor u Marof Mall, već njegova tvrtka, koja užurbano radi kako bi ambiciozni plan u Novom Marofu u željenom roku postao i realnost.

novi_marof_mall_situacija.jpg

I to nije sve od njegovih projekata u Novom Marofu. Novomarofski su vijećnici nedavno potvrdili odabir najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novi Marof – Ključ za koje je 957.000 kuna ponudio Atlas mbd d.o.o. iz Križovca, još jedna tvrtka Debelca.

- Upis vlasništva i stupanje u posjed će se izvršiti prema terminima koji su jasno određeni u natječaju i Odluci Gradskog vijeća, naglašava Debelec u vezi zemljišta na kojem bi se mogla izgraditi benzinska.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci