Marin Bosilj Foto: Youtube

Neven Bosilj: Zašto smo sada na sjednici uživo, a prije dva mjeseca smo sve morali online

| 29.9.2020. u 12:48h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj 31. sjednici Gradskog vijeća Varaždina koja je u tijeku, predstavnik SDP-a Neven Bosilj je postavio upit zašto se sadašnja sjednica održava uživo dok je prehodna u vrijeme kada je bila bolja epidemiološka situacija, nego sada bila preko interneta.

- Danas je bilo 135 zaraženih, na dan prošle sjednice bilo je 98. Kako to kada je po svim pokazateljima sada lošija epidemiološka situacija, sada smo svi zajedno ovdje, a kada smo donosili najvažnije odluke na prošloj sjednici smo morali biti online - upit je Bosilj.

- Mi smo se povodili za primjerom vašeg gradonačelnika u Čakovcu i mislim da smo dobro odlučili kada vidimo da se u Bjelovaru zarazio vijećnik. Ne daj Bože da smo vas zarazili ovdje, to si nikada ne bi oprostio - rekao je Ivan Čehok na upit Bosilja.

Bosilj je također postavio i dva dodatna upta, jedan je o proceduri postavljanja novih skulptura po gradu Varaždinu, a drugi je uvid u račune troškove intelektualnih usluga u svrhu promidžbe grada.

- Imamo povjerenstvo koje se bavi s postavljanjem skulptura. Svi naši umjetnici su pozvani da o tome diskutiraju. Svatko tko ponudi svoju ideju gradu besplatno, mi ćemo napraviti ono što treba, a povjerenstvo će pogledati što će se i gdje postaviti. Kada ćemo postaviti skulpturu o Marxu ili Lenjinu, onda budite uvjereni da ćemo i vas kooptirati u povjerenstvo. Danas ili sutra možete doći po račune, mi smo dobili nagradu za transparentnost. Da svakome udovoljimo taj zahtjev ne bi nikada izašli iz kopiraone. Možete u svakom trenutku dobiti uvid u svaki račun - rekao je Čehok.