Lukom od tvrtke Tehnix dobio novo vozilo za odvoz otpada Foto: Grad Ludbreg

Lukom od tvrtke Tehnix dobio novo vozilo za odvoz otpada

VV | 4.6.2020. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Kompanija Tehnix isporučila je specijalno komunalno vozilo za odvoz i kompaktiranje komunalnog otpada s jednom komorom i s kranom komunalnom poduzeću Lukom Ludbreg. Putem javnog natječaja ponuda proizvoda Tehnix odabrana je kao ekonomski najpovoljnija ponuda. Ovakvo vozilo na dvoosovinskom podvozju je prvo takve generacije u Republici Hrvatskoj nastalo razvojem i proizvodnjom u kompaniji Tehnix.

- Vrijednost vozila je 1.643.962,00 kuna, a kupljeno je putem financijskog leasinga. Plaćanje će biti kroz 60 anuiteta. Vozilo je nabavljeno od hrvatskog proizvođača u našem susjednom Međimurju što nam je važno jer su dostupni u slučaju bilo kakvih potreba. Uz to, ista tvrtka preuzela je i starije vozilo. Što se tiče novoga, ukazala se potreba za kamionom od 16 kubika s nadogradnjom kako bismo mogli prazniti polupodzemne spremnike koje imamo na 6 lokacija te podzemne kontejnere su su smješteni na dvije lokacije - rekla je Spomenka Škafec, direktorica Lukoma te dodala da su vozači vozilom prezadovoljni i da očekuje da je ovo dugoročno rješenje.

- Uvjeti javnog natječaja nisu bili nimalo jednostavni, odnosno trebalo je zadovoljiti brojne tehničke parametre. Ovo nije obično komunalno vozilo već ono vrši uslugu servisa svih mogućih komunalnih posuda, ali ima i dizalicu za podzemne i polupodzemne sustave te specijalni priključak viljušku kojom se može prikupljati i glomazni otpad. Vozilo je sigurno, ima najviše standarde zaštite na radu, osoblje je u njemu i na njemu apsolutno zaštićeno - rekao je Željko Horvat iz tvrtke Tehnix.

Gradonačelnik Dubravko Bilić naglasio je kako je ovo nastavak suradnje s tvrtkom Tehnix koja je prepoznata kao vodeća u tumačenju ekoloških pristupa u zbrinjavanju otpada u Hrvatskoj i šire.

- Ovo vozilo prilagođeno je našim potrebama i našoj strategiji izgradnje polupodzemnih kontejnera - zaključio je gradonačelnik.