Lovorka Gotal Dmitrović: "Možemo podnijeti zahtjev Fondu za sufinanciranje sanacije Brezja" Foto: Facebook

Lovorka Gotal Dmitrović: "Možemo podnijeti zahtjev Fondu za sufinanciranje sanacije Brezja"

I.D./Varaždinske vijesti | 16.1.2019. u 09:55h | Objavljeno u Aktualno

Lovorka Gotal Dmitrović, vijećnica u varaždinskom Gradskom vijeću, na svom je Facebook profilu u ponedjeljak objavila da je održana 3. sjednica stručnog povjerenstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike koje razmatra Program sanacije lokacije “Brezje”.

- Eppur si muove! Danas je održana III. sjednica stručnog povjerenstva koje je na temelju Sanacijskog programa lokacije "Brezje" Grad Varaždin utvrdilo mjere za otklanjanje štete u okolišu, odnosno predložilo mjere za sanaciju štete u okolišu, mjere zaštite okoliša i program praćenja stanja okoliša tijekom i nakon provedene sanacije te suglasnost za sanacijski program. Evo, dragi prosvjednici, možete uskoro u Brezje koturati prave bale u kamion - napisala je uz fotografiju na kojoj se, uz nju, nalazi i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar.

U komentarima ispod objave dodatno je navela: "To znači da možemo podnijeti zahtjev Fondu za sufinanciranje sanacije".

Podsjetimo, povjerenstvo je prvu sjednicu, s očevidom lokacije, održalo 24. listopada te je utvrđena potreba dorade programa. Druga sjednica održana je 18. prosinca, a na njoj su članovi Povjerenstva zaključili da dorade programa zahtijevaju daljnju obradu.

Postupak izdavanja suglasnosti na Program sanacije odlagališta Brezje - čiji je nositelj Grad Varaždin, a izradila ga je varaždinska tvrtka Eco Mission - vodi Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Postupak podrazumijeva imenovanje Stručnog povjerenstva koje u postupku ishođenja suglasnosti utvrđuje mjere za sanaciju štete u okolišu, mjere zaštite okoliša te program praćenja stanja okoliša nakon provedene sanacije. Da bi ministarstvo izdalo suglasnost na Program sanacije, nužno je pozitivno mišljenje Stručnog povjerenstva koje je u listopadu imenovao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Screenshot_2019-01-16_Lovorka_Gotal_Dmitrovic_1a.jpg

Screenshot_2019-01-16_Lovorka_Gotal_Dmitrovic_1b.jpg

lovorka_gotal_dmitrovic_zlatan_avar.jpg