Lokalnim stožerima omogućeno izdavanje propusnica s maksimalnim rokom važenja pet dana Foto: VV arhiva / ilustracija

Lokalnim stožerima omogućeno izdavanje propusnica s maksimalnim rokom važenja pet dana

Varaždinske vijesti | 26.3.2020. u 12:49h | Objavljeno u Aktualno

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je dopunu odluke o izdavanju propusnica, kojom je lokalnim (gradskim i općinskim) stožerima civilne zaštite omogućeno izdavanje propusnica s maksimalnim rokom važenja pet dana.

U Odluci Stožera civilne zaštite Varaždinske županije od 24. ožujka mijenja se članak I. i glasi:
Rok važenja Propusnice je od jednog (1) do četrnaest (14) dana. Sve Propusnice izdane suprotno propisanom roku važenja smatraju se ništavnima.
Propusnice koje izdaju poslovni subjekti mogu imati maksimalni rok važenja od 14 dana ukoliko se ranije ne ponište ili opozovu novom odlukom.
Propusnica mora sadržavati relaciju kretanja te svrhu izdavanja.
Propusnice s rokom važenja dužim od pet dana ovlašteni su izdavati samo poslovni subjekti.

Mijenja se i članak II. te glasi:
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite s područja Varaždinske županije imaju ovlast izdavati samo propusnice s maksimalnim rokom važenja 5 dana za ponavljajuće radnje, a u svrhu regulacije točke II.e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 23. ožujka (točka II.e glasi: Zabrana iz ove Odluke ne odnosi se na: iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština).

Ostale odredbe Odluke ostaju neizmijenjene. Ova dopuna stupa na snagu 26. veljače i bit će proslijeđena općinskim i gradskim stožerima.