Lijepe vijesti i iz Međimurja: već 18 dana bez novooboljelih ostala samo jedna osoba s koronavirusom Foto: Međimurska županija

Lijepe vijesti i iz Međimurja: već 18 dana bez novooboljelih ostala samo jedna osoba s koronavirusom

VV | 2.5.2020. u 12:28h | Objavljeno u Aktualno

Međimurje punih 18 dana nema novo oboljelih osoba koronavirusom.

- Pretposljednja osoba oboljela virusom COVID 19 je ozdravila tako da je u Međimurju još samo jedna oboljela osoba koja je vrlo dobrog općeg stanja, ali prema ponovljenom testiranju je još uvijek pozitivna. Ovo su lijepe vijesti jer smo i u svibanj ušli s vrlo povoljnom epidemiološkom situacijom. Naravno, u ovoj situaciji je puno lakše raditi jer smo posljednjih dva mjeseca živjeli iz dana u dan, strepeći nad svakim rezultatom testiranja, razmišljali što još možemo učiniti, koje mjere i odluke donijeti. U tom smo vremenu, i to je najvažnije, sačuvali naš zdravstveni sustav, a sada se uspješno nosimo s izazovima da virus ne uđe u naše Domove za starije i nemoćne i da maksimalno zaštitimo više od 2000 korisnika i zaposlenika tridesetak Domova u Međimurju – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

U proteklih 48 sati obavljeno je 59 testiranja, što je ukupno 481 testiranje. Povećan broj testiranja je zbog sigurnosti, a dodatna se testiranja obavljaju među zaposlenicima Domova za starije i nemoćne osobe kao i štićenicima koji prema procjeni liječnika pokazuju sumnju.

Označeno u