Liječnicima je "voda došla do grla", hoće li u štrajk? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Liječnicima je "voda došla do grla", hoće li u štrajk?

VV | 8.2.2023. u 17:53h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li liječnici u štrajk? Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić rekla je kako će u srijedu biti objavljeni rezultati ankete koja je provedena među liječnicima, a na osnovu koje će se dogovoriti o mogućim sljedećim potezima liječničkih udruga i sindikata, objavio je N1.

Istaknula je da je odaziv bio odličan, puno veći nego inače te da su gotovo svi napisali kako su nezadovoljni.

- To što smo proživljavali tijekom pandemije nikad nije adekvatno vrednovano od strane Vlade, od pljeska s Banskih dvora i javnih pohvala mi nemamo ništa. Onaj smiješni Covid dodatak je bio uvreda cijeloj struci. Nezadovoljstvo nije ništa novo, to nije počelo s reformom. Zanemarivanje svih nas u sustavu sad je došlo na naplatu - izjavila jeČulinović-Čaić.

Na pitanje slijedi li štrajk liječnika, Čulinović -Čaić je poručila kako je ovo situacija u kojoj liječnici moraju reći: "Dosta"!

- Na koji način, to ćemo vidjeti nakon sastanka. To je akcija u kojoj su obuhvaćeni svi liječnici, a vidjeli smo da nisu zadovoljni ni medicinske sestre - dodala je.

Ističe da je u sustavu kaos, što potvrđuje i činjenica da su nezadovoljni i liječnici i sestre i pacijenti. Dodaje da nije isto štrajkati u zdravstvu i u školstvu.

- Ja ne mogu ostaviti pacijenta na operacijskom stolu i reći "žao mi je, ja sam u štrajku". Štrajk se priprema na posebne načine, zna se kako se mora najaviti, po kojoj proceduri… Znamo kako se to priprema. Ali, da je voda došla do grla, stvarno je dosta, nezadovoljstvo na poslu je neizdrživo - poručila je Čulinović-Čaić.

Označeno u