Lazar i Bistrović: Načelnik Korotaj širi neistine i laži! Foto: Krešimir Đurić

Lazar i Bistrović: Načelnik Korotaj širi neistine i laži!

| 14.1.2016. u 12:28h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik HDZ-a Općine Cestica Tomislav Lazar i nezavisni vijećnik Stjepan Bistrović na današnjoj su konferenciji za novinare istaknuli kako je za prijvremene izbore u općini Cestica kriv isključivo načelnik općine Mirko Korotaj koji posljednjih dana o njima "širi neistine i laži".

Lazar i Bistrović pojasnili su zašto su na proračun tražili amandmane, a povlačenje proračuna načelnika Korotaja napravljeno je, kažu, samo zato jer su se amandmanima dirnuli u plaće zaposlenika Općine.

- Među ostalim smo predlagali da u mjerama štednje sudjeluju svi uposlenici općine kao i načelnik. Zato smo predlagali smanjenje rashoda i troškova za zaposlene, a za zamjenika načelnika i sve nas vijećnike predlagali smo potpuno ukidanje svih naknada do kraja mandata kako bi se obveze izdvajanja iz Proračuna pokušale što više smanjiti. Slično su predložili naši kolege u Općini Bednja te njihov načelnik to prihvatio - naglasio je Lazar i dodao kako je laž da sva dokumentacija vezana na amandmane nije predana u zakonskom roku.

Kako je naveo, ostale veće rezove predvidjeli su u stavci za promidžbu općine, gdje su predlagali smanjenje za 125.000 kn te smanjenje troškova domjenaka s predviđenih 80.000 kn na minimalni mogući iznos.

- Sve stavke koje su bitne za standard građana kao što je financiranje vrtića, stipendije, socijalna davanja, udruge i vatrogastvo u Proračunu smo predvidjeli u jednakom iznosu kao i u 2015. godini. Tvrdnje načelnika Korotaja su zlonamjerne, politikanske i neistinite - rekao je Lazar i dodao kako su kao oporba oni uvijek bili konstruktivni u Vijeću.

S njim se složio nezavisni vijećnik Stjepan Bistrović, istaknuvši kako je ista situacija bila i 2013. godine kada su htjeli smanjiti neke stavke, a Korotaj je većinu vijećnika uspio uvjeriti da ne podrže takav prijedlog.

- Općina Cestica ide u krivom smjeru, vode ju nesposobni ljudi koji su sustavno politički postavljani da bi štitili mjesto načelnika. Ne postoji nikakva strategija i plan razvoja Općine. Glavni problem neizglasavanja proračuna je taj što smo dirnuli u plaće zaposlenika Općine koji su svi redom politički podobni - naglasio je Bistrović i dodao kako Korotaj šiti spinove i laži.

Bistrović je naveo i iznose plaća načelnika Općine Korotaja koja iznosi 13 584 kune bruto iznosa, a naplatio si je i 28 100 kuna za 11 mjeseci korištenja osobnog automobila u poslovne svrhe.

- Moje pitanje načelniku Korotaju jest što je on za taj novac odradio za građane Cestice? Pričaju da vode brigu o socijali, da vodi brigu o vrtićkoj djeci, da mi želimo smanjiti te stavke, a on je kupovao glasove vijećnika kad je imao većinu - bio je oštar Bistrović.

Šire pročitajte u idućem broju Varaždinskih vijesti...