LAG Sjeverozapad: Stigle odluke o dodjeli bespovratnih sredstava

VV | 13.12.2021. u 16:29h | Objavljeno u Aktualno

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad obavještava sve odabrane korisnike koji su ostvarili sufinanciranje svojih projekata na njihovom, drugom natječaju za Tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, koji je raspisan krajem prošle godine, da su pristigle odluke o dodjeli sredstava preko Agronet sustava.

LAG Sjeverozapad je raspisao natječaj za Tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, na koji su se mogli javljati mali poljoprivrednici do sredine veljače 2021. godine. Natječaj je završio te je LAG odabrao 23 projekta koja će sufinancirati s 111.592,50 kuna bespovratnih sredstava.

Zaposlenici LAG-a završili su administrativnu provjeru svih pristiglih prijava te su odabrane projekte unijeli u Agronet sustav.

- Ovim putem obavještavamo sve odabrane korisnike koji su ostvarili sufinanciranje svojih projekata na ovom natječaju da su pristigle odluke o dodjeli sredstava preko Agronet sustava. Odluke je potrebno prihvatiti preko Agronet sustava, a ukoliko odabrani korisnici nemaju prigovor, moraju se odreći prava na prigovor. Nakon toga korisnici mogu podnijeti zahtjev za predujam u iznosu od 55.796,25 kuna te, ako već nisu, započeti s aktivnostima koje su naveli u svojim projektima. Nakon što završe sve aktivnosti mogu zatražiti drugi dio sredstava. Važno je naglasiti da prilikom predaje zahtjeva za predujam korisnici moraju priložiti potvrdu Porezne uprave iz koje je vidljivo da korisnik ima podmirene, odnosno uređene financijske obveze prema državnom proračunu Republike Hrvatske, koja ne smije biti starija od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za isplatu, a koja mora biti ovjerena od Porezne uprave ili u obliku elektroničkog zapisa, kao e-Potvrda - naglasio je mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer i tajnik LAG-a Sjeverozapad.

Svi korisnici sredstava su obavezni provedbu aktivnosti navedenih u poslovnom planu započeti u roku devet mjeseci od datuma donošenja Odluke o odabiru projekta, dakle, od 30. kolovoza ove godine, a završiti ih i tako ostvariti cilj projekta u roku tri godine od datuma donošenja Odluke o odabiru projekta, ali ne kasnije od 30. lipnja 2023. godine, neovisno o tome je li donijeta Odluka o odabiru projekta. Konačni zahtjev za isplatu nositelj projekta je obvezan podnijeti nakon provedenih projektnih aktivnosti, ali ne kasnije od 30. lipnja 2023. godine.

- Čestitam svim korisnicima koji su ostvarili financiranje svojih projekata na ovom natječaju naše lokalne akcijske grupe. Ovo je već drugi natječaj LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. koji je namijenjen razvoju malih obiteljskih gospodarstava, kojima je tih 111 tisuća i 592 kune bespovratnih sredstava velika pomoć u unapređenju njihove poljoprivredne proizvodnje i stjecanju bolje konkurentske pozicije. Svim korisnicima želim puno uspjeha u provedbi njihovih projekata - naglasio je dipl. ing. Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Za sva pitanja vezana za provedbu ovog projekta te za dokumentaciju koja će odabranim korisnicima biti potrebna prilikom predaje zahtjeva za konačnom isplatom, korisnici mogu kontaktirati stručnu službu LAG-a Sjeverozapad na telefon 042/ 494 - 304 ili na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..