Lacekov pogled: Ilčić smatra da Grad Varaždin duginim bojama na kišobranima promovira LGBT pokret Foto: Screenshot Youtube

Lacekov pogled: Ilčić smatra da Grad Varaždin duginim bojama na kišobranima promovira LGBT pokret

Varaždinske vijesti | 18.2.2020. u 10:39h | Objavljeno u Aktualno

- Kišobrani u duginim bojama su sporni - smatra Ladislav Ilčić, dopredsjednik stranke Hrvatski suverenisti i udruge Grozd - Glas roditelja za djecu.

Naveo je to, naime, u svom vlogu "Lacekov pogled" u kojem se osvrće na kišobrane koje će Grad Varaždin u sklopu projekta PROMO, kojim se građani educiraju o razvrstavanju otpada, podijeliti djeci u vrtićima i školama te kućanstvima koja su u drugoj polovici 2019. godine proizvela najmanje miješanog komunalnog otpada.

- Sve je to lijepo i dobro do trenutka kad dolazimo do jednog spornog trenutka a to je da su ti kišobrani u duginim bojama - kaže Ilčić i dodaje da svjestan kako su dugine boje, među ostalim, i jedan od kršćanskih simbola, no smatra da u 99 posto slučajeva te boje predstavljaju simbol LGBT pokreta.

Pita se tako i je li to zloupotrebljavanje europskih sredstava ili, s druge strane, čak možda i direktiva EU.

- Onda se tek trebamo zabrinuti je li to znak da se novci iz europskih fondova lakše dobiju ako se promovira homoseksualizam - zaključuje Ilčić, budući europarlamentarac koji će zamijeniti Ružu Tomašić u Europskom parlamentu.

Označeno u
Video sadržaj