Kroz radionice projekta "Mentor" prošlo gotovo 200 nezaposlenih

Napisao/la: -
Kroz radionice projekta "Mentor" prošlo gotovo 200 nezaposlenih Foto: Krešimir Đurić

S ciljem smanjenja nezaposlenosti u Varaždinskoj županiji, u siječnju 2015. započeo je projekt Mentor koji se provodi do srpnja 2016. godine, a u subotu 11. lipnja održana je završna konferencija projekta.

Ovim projektom gotovo 200 nezaposlenih osoba s područja općina Petrijanec, Vidovec i Donja Voća osposobljeno je za traženje zaposlenja i samozapošljavanje, a dio njih je nakon edukacije uspješno započeo vlastite poslove.

Radionicama, koje su provodili članovi projektnog tima Udruge Mentor, u trajanju od 75 sati bili su obuhvaćeni predstavnici različitih socijalnih skupina, nezaposleni, invalidi, Romi.

Vrijednost projekta je 67.138,21 eura, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu IPA programa za Republiku Hrvatsku, komponenta IV. Razvoj ljudskih potencijala, grant shema "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II".

Nositelj projekta je Općina Donja Voća, a partneri na projektu su Općina Petrijanec, Općina Vidovec i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Varaždin te Udruga Franjo Košćec iz Varaždina.

U sklopu projekta, održano je ukupno 19 radionica s prosječno 10 do 12 polaznika na području triju općina.

- Tako je kroz projekt u odnosu na predviđenih 168 polaznika, radionice prošlo nezaposlenih osoba. Čak 36,46 posto osoba od ukupnog broja nezaposlenih koji su prošli kroz radionice uspjelo se zaposliti, što ukazuje na uspješnost ovog projekta - rečeno je na završnoj konferenciji.

U sklopu projkta osnovana je i Udruga lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-Mentor (skraćeni naziv Udruga Mentor). Udruga Mentor je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija registrirana prema Zakonu o udrugama. Funkcionira kao aktivan poslovni neprofitni subjekt koji zapošljava 3 trenera za edukaciju nezaposlenih osoba uz angažiranje vanjskog suradnika i volontera.

Temeljni cilj Udruge je udruživanje radi pružanja podrške i obuke nezaposlenim osobama u Varaždinskoj županiji, prvenstveno u Donjoj Voći, Vidovcu i Petrijancu, te organiziranje treninga koji će stvoriti kompetencije za traženje posla, promicati i podržati samozapošljavanje, promicati volonterstvo i mobilnost.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.