Kreće naplata punjenja električnih automobila i izvan autocesta Foto: VV arhiva / ilustracija

Kreće naplata punjenja električnih automobila i izvan autocesta

Varaždinske vijesti | 23.2.2022. u 20:27h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je 24. siječnja Hrvatska elektroprivreda započela s naplatom usluge punjenja električnih automobila na javno dostupnim ELEN punionicama na autocestama, u utorak, 1. ožujka, započet će i naplata usluge punjenja na javno dostupnim ELEN punionicama izvan autocesta.

Najavili su to iz Hrvatske elektroprivrede, a objavljen je i cjenik punjenja:

HEP_cjenik_punjenja_na_punionicama_ELEN_23022022.png

Korisnicima će na raspolaganju biti dvije tarife punjenja: tijekom zimskog računanja vremena viša tarifa je od 7 do 21 sat, a niža tarifa od 21 do 7 sati, dok je tijekom ljetnog računanja vremena viša tarifa od 8 do 22 sata, a niža tarifa od 22 do 8 sati.

- Preporučamo Vam da prije odlaska na punionicu i pokretanja punjenja provjerite jesu li postavljena neka dnevna ili mjesečna ograničenja iznosa, ograničenja broja transakcija ili ograničenje vezano uz plaćanje preko interneta na kartici koju ste dodali ili planirate dodati za plaćanje u ELEN aplikaciji (Opcije > Naplata i sesije > Moja lisnica > Kartice za plaćanje), a kako biste izbjegli eventualne neugodnosti vezane uz plaćanje usluge punjenja - poručili su iz HEP-a korisnicima.