Stembeno-poslovni objekt uz rotor u ul. Zrinskih i Frankopana, Varaždin

VIDEO Kralj: Luksuz u stambenoj gradnji, nakon niza projekata na Jadranu, dovodimo i u Varaždin

vv | 26.8.2022. u 10:15h | Objavljeno u Aktualno

Nakon 20 godina iskustva rada u gradnji u Njemačkoj sretan sam što mogu svoje poslovanje proširiti u Hrvatsku, veli Robert Kralj, čelnik Adrie Europe Group

U Ulici Zrinskih i Frankopana pri kraju je izgradnja stambenog, a kod obližnjeg rotora počinje gradnja stambeno-poslovnog objekta, koji se slobodno mogu uvrstiti u sam vrh luksuzne stanogradnje, ne samo u Varaždinu, nego i puno šire. To su samo dva od pedesetak luksuznih projekata, koje Adria Europe Group ima u Hrvatskoj, a najviše na vrhunskim lokacijama uz Jadransku obalu, osobito na zadarskom području.

Varaždin I i II

Višestambena zgrada u ulici Zrinskih i Frankopana, koja je pri završetku, po konceptu, kvaliteti gradnje, kvadraturi, opremljenosti te dodatnim pogodnostima bit će najraskošnija u Varaždinu. Dizalice topline, solarni paneli, podno grijanje, izolacije, pametni stanovi…sve to se radi po njemačkim normama.

Projekt_Varazdin.jpg

- Zgrada ima 2.600 kvadrata na četiri razine, a na prodaji je tek deset stanova ukupne površine 1.500 kvadrata, što govori da smo više od tisuću kvadrata odvojili za kvalitetu stanovanja, i to najvišu u nas. Naime, uz sve ostalo, zgrada u podrumu ima vlastiti SPA centar, koji uključuje veliku saunu, dva jacuzzia, bazen s kontra strujom i zidnim masažerima te fitness. Naravno, oni su samo za stanare, koji će tu moći dolaziti i dizalom te tako imati osjećaj kao da su u vlastitom hotelu, veli Robert Kralj, čelnik Adrie Europe Group, dodajući da je, prema izjavama kupaca iz Zagreba, takve stanove teško naći i u glavnome gradu, posebno po cijeni koja se ovdje nudi.

Naime, iako je prvobitni plan bio da se zgrada dovrši pa tek onda stanovi stave na prodaju, dobar dio je već prodan.

- Zanimanje za zgradu, koja će uskoro biti dovršena ne čudi jer objekta takve razine kvalitete nema ne samo u Varaždinu, nego i puno šire. Naša ideja nikada nije bila izgraditi brzo i jeftino, nego moderno i luksuzno, a po pristupačnim cijenama, ukazuje Domagoj Krpina, partner u Adria Europe Group te nekoliko projekata, koji se nakon 30 godina u odvjetništvu, odlučio baviti i još nečim.

adria_europe_group__14_of_14_.JPG

Dok se ova zgrada dovršava, počele su pripreme za novu, veću.

- Mislim da će to biti najljepša stambeno- poslovna zgrada u Varaždinu. Zgrada je novog, modernog oblika, ali prilagođena svakodnevnom životu. Imat će podzemnu garažu, prizemlje, četiri kata i penthouse. Ukupno 30 stanova te pet poslovnih prostora. Gradit će se na zemljištu uz rotor u Zrinskih i Frankopana gdje je danas neuređeno parkiralište te na susjednim zemljištima, objašnjava Kralj, napominjući da se nakon ovih projekata u Varaždinu pripremaju i projekti u Zagrebu.

Niz projekata na Jadranu

Dok Zagreb tek slijedi, Adria Europe Group već je prisutna na Jadranskoj obali. Samo na zadarskom području ima tridesetak objekata, od toga već sedam u izgradnji, i to u Sukošanu, Kožinu, Ljupču, Privlaci…

Villa_More.jpeg

U Sukošanu, uz samo more, dovršava se Vila More, opremljena dizalom, koje vodi izravno u svaki stan, a svaki stan ima privatni bazen. U Sv. Filip i Jakovu gradit će se sedam zgrada uz more, a više je projekata i u Kožinu. Tu su napravili garaže jednog objekta i došli do prvog kata i već je rezervirano 90 posto zgrade.

Kozino_II.jpeg

- U Zadru naš najveći projekt je Diamond Marina Zadar Borik. Riječ je o najluksuznijim i najmodernijim zgradama u Hrvatskoj, njih sedam, koje će biti na najatraktivnijoj lokaciji: između dviju marina na Boriku, uz samu plažu. Zgrade će imati kaskadne bazene, trgove s puno zelenila, podzemnu garažu, veliki zajednički bazen koji se nalazi direktno iznad ulaza u podzemnu garažu te uslužni sadržaj. Uz svaki stan, idu tri- četiri parkirna mjesta. Sve to je osmislio arhitekt Filip Novoselec iz projektantskog ureda Cubus Varaždin, koji za to dobiva prestižno priznanje, što ne čudi jer ovime kvalitetnu gradnje i luksuz stanovanja dižemo na najvišu razinu, naglašava Kralj.

Diamond2.jpg

Gradnja stambenih zgrada Diamond Marina Zadar Borik kreće uskoro.

- Zanima nas najbolje što možemo dobiti u estetici, stilu gradnje, materijalima, dizajnu, kvaliteti, sadržaju, lokaciji. Nekretnine koje osmišljavamo i gradimo nastaju na temelju inovativnih koncepata koje prilagođavamo individualnim potrebama korisnika. Inspiraciju za svaki projekt tražimo u kontekstu lokacije, a sve kako bismo stvorili nekretnine u kojima ćete istinski uživati. Puno pažnje posvećujemo detaljima, u urbanističkom, arhitektonskom, građevinskom te dizajnerskom smislu, objašnjava Kralj, napominjući da su kupci domaći i strani, a neki kupuju za sebe, dok drugi žele iznajmljivati turistima, ovisno što smatraju isplativim.

adria_europe_group__3_of_14_.JPG

Emotivno vezani za Varaždin

- Adria Europe Group provodi 50-ak projekata, naglašava Robert Kralj, koji je rođen u Varaždinu, odrastao u Ljubljani, a u Njemačkoj je, nakon ranog prekida sportske karijere, završio građevinu s kojom se bavi više od 20 godina, a privatnik je od 1999. kada je pokrenuo prvo poduzeće koje i danas posluje. Još uvijek živi u Berlinu, a zbog vođenja i praćenja svih navedenih projekata konstantno je na relaciji Berlin- Zadar- Varaždin.

- Nakon 20 godina iskustva rada u gradnji u Njemačkoj sretan sam što mogu svoje poslovanje proširiti u Hrvatsku. Počelo je to 2018. godine, kada smo kupili prvo zemljište pa onda drugo, treće, četvrto… Tako smo došli do 40-ak zemljišta, sve prvi ili drugi red do mora, najbolje što se može dobiti od Biograda pa do Opatije s težištem i glavnim uredom u Zadru, govori Kralj, dodajući da mu ne treba puno vremena da se odluči za kupnju nekretnine jer ako ima viziju što bi se na njoj gradilo, realizacija ide vrlo brzo u partnerstvu s kolegama i prijateljima iz Njemačke i Hrvatske.

- Prije četiri godine kupili smo prvo zemljište u Sukošanu, i to tako da me se odlučili na licu mjesta u par minuta, a isti projekt je uspješno izgrađen i prodan- prisjeća se Krpina, naglašavajući da su kao rođeni Varaždinci emotivno vezani za Varaždin pa su imali posebnu želju da dio svojih vizija donesu i u svoj rodni grad, uz sve projekte na najatraktivnijim lokacijama na Jadranskoj obali.

Video sadržaj