Krajem mjeseca isplaćuje se socijalna pomoć, a varaždinske kockarnice su pune?! Foto: Vjeran Strahonja / Facebook

Krajem mjeseca isplaćuje se socijalna pomoć, a varaždinske kockarnice su pune?!

V.V. | 26.1.2018. u 21:26h | Objavljeno u Aktualno

- Krajem mjeseca isplaćuje se socijalna pomoć koja velikim dijelom završi u kockarnicama, kladionicama... Monstruozni sustav u kojem sudjeluje država, poduzetnici, roditelji, udruge..... svi oni koji ga održavaju, podržavaju i prikrivaju - napisao je varaždinski gradski vijećnik Vjeran Strahonja uz fotografiju koju je snimio ispred jedne varaždinske kockarnice.

Strahonja je dramatično napisao kako se monstrum hrani djecom pripadnika romske nacionalne manjine.

- Što više djece, to više socijalne pomoći koja završi u kockarnicama, a dijelom opet u državnoj blagajni. Što više novca u igri, to manja prilika da se neko dijete školuje i izvuče iz spirale neimaštine i bezperspektivnosti. Što više zla, to više potrebe za udrugama, službama, zastupnicima i predstavnicima... Zapravo bi puno poštenije bilo da država novac direktno uplaćuje kockarnicama - napisao je Strahonja koji je ukazao kako je sličnu temu nedavno obradilo i Provjereno Nove TV, čija je ekipa odlučila odlučila provjeriti troše li uistinu pripadnici romske nacionalne manjine novac koji dobiju kao socijalnu pomoć u kasinu.

U romskim su udrugama za Provjereno rekli, kako su svjesni problema kocke i korištenja novca od socijale, ali kažu da ipak treba razlikovati uzrok od posljedice.

- Problemi Roma koji primaju socijalnu naknadu, govori se sad oni odu u kockarnicu, kupuju alkohol, alkoholiziraju se, nije baš tako. Znate gdje vlada alkoholizam, naravno gdje je kocka vrlo jaka i igre na sreću? Tamo gdje siromaštvo, tamo gdje je siromašna sredina, a to je romska zajednica - rekla je Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u RH, za Provjereno.

Označeno u