Kraj suradnje Čačića i vladajućih: "Zahvalio se na dosadašnjoj suradnji" Foto: VV arhiva / ilustracija

Kraj suradnje Čačića i vladajućih: "Zahvalio se na dosadašnjoj suradnji"

VV / N1 | 12.7.2022. u 16:05h | Objavljeno u Aktualno

Nakon današnjeg sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima, potpredsjednik Vlade ministar branitelja Tomo Medved komentirao je teme sa sastanka.

Kako navodi N1, na sastanku se razgovaralo o odlasku Zdravka Marića i o imenovanju njegovog nasljednika Marka Primorca, a govorilo se i potpredsjedničkoj funkciji Olega Butkovića. Vladajući su razgovarali i o inicijativaama za opoziv ministra Beroša i Grlića Radmana, o čemu će se u Saboru razgovarati u četvrtak.

Konstituiran je Savjet za Hrvate izvan RH, kazao je Medved. Dodao je i kako će u javnu raspravu uskoro Zakon o radu te da će Plenković danas posjetiti brodogradilište 3. maj.

- Važno je i to da je VEP usvojio odluku o uvođenju eura 1.1.2023. RH postaje 20. članica europodručja - rekao je Medved.

- Sezona je iznad svi očekvianja, sedam milijuna gostiju. Svi rezultati ukazuju da je sezona iznad svih očekivanja - dodao je ministar.

- Ono što je važno je završetak koalicijske suradnje s Čačićem. On se zahvalio na dosadašnjoj suradnji, čestitao je na dosadašnjoj suradnji i formatu koji je po njemu sadržajan - kazao je Medved, piše N1, dodajući da je Čačić rekao kako očekuje "nastavak korektnog odnosa pozicije s njim iz pozicije opozicije".

Medved je rekao i da sa 76 ruku ostaje "čvrsta, stabilna većina" koja može donositi odluke, piše N1.