Kostanjevac o Štromaru i smjeni Rožmarića: "Smijeniti ga prije mirovine nije ljudski, ni moralno" Foto: Krešimir Đurić

Kostanjevac o Štromaru i smjeni Rožmarića: "Smijeniti ga prije mirovine nije ljudski, ni moralno"

IHR/Varaždinske vijesti | 29.4.2019. u 13:57h | Objavljeno u Aktualno

- Ovih dana puno se govorilo oko dodjele, odnosno nedodjele potpore koju smo kao Općina tražili od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Dakle, na javni poziv Ministarstva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda, u roku i sa svom potrebnom dokumentacijom, prijavili smo dva projekta. Prvi projekt odnosio se na sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta vrijednosti 624.652 kuna kojim je bilo obuhvaćeno najviše dionica s područja Vinicabrega, naselja gdje živi gospodin ministar, a to su: odvojak Slunjski, odvojak Auer i odvojak Šincek, dakle, naselja u kojem je uvijek dobivao najviše glasova, pa se tako ovim činom „zahvalio“ tim svojim glasačima. Strašno i nedopustivo! - rekao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac vezano uz raspodjelu potpora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na što se osvrnuo i na sjednici Općinskog vijeća održanog uz Dan općine Vinica.

> FOTO Brojni gosti na svečanoj sjednici Općine Vinica, Kostanjevac poručio: "Idemo u nove pobjede"

Nadalje, tu je, ističe, i drugi projekt odnosi se na nabavu traktora s ralicom za čišćenje nogostupa i prikolicom vrijednosti 225.000 kuna.

- Drugim riječima, ukupna vrijednost prijavljenih projekata bila je 849.652 kuna. U skladu s kriterijima iz javnog poziva, kao općina iz 4. skupine prema stupnju razvijenosti imamo pravo na 50 % potpore ili po jednom ili po drugom prijavljenom projektu. I gle vraga, nama Ministarstvo dodjeli 78.000 kuna, što nije 50 % niti po jednoj prijavi! Ovo je sramotna i nedopustiva diskriminacija jednog ministra i potpredsjednika Vlade, a našeg sumještanina. Potpredsjednik Vlade to, inače, čini sustavno i godinama i ovakvim postupcima sramoti ovu izuzetno uspješnu Vladu i gospodina Plenkovića, samog predsjednika Vlade. Ovom raspodjelom potpora trebalo bi se pozabaviti Državno odvjetništvo kojem ću se kao načelnik obratiti i zatražiti da se čitav slučaj ispita. Od 181 općine, Vinica je zahvaljujući Štromaru završila na 176. mjestu, što najviše govori o njemu i mišljenja sam da je bespredmetno komentirati ovaj, za općinu usudim se reći, pokvareni i bolesni čin - poručuje Kostanjevac i dodaje da je dokaz štete koju proizvodi i provodi nedavna smjena direktora Elektre Varaždin Zvonka Rožmarića, koji bi, navodi, ionako za godinu dana otišao u redovnu mirovinu.

> Tko dolazi u varaždinsku Elektru nakon smjene Zvonka Rožmarića?

- To nije niti ljudski niti moralno, a najmanje politički, što takav čovjek uopće obnaša visoku dužnost, i nanosi štetu „svojoj“ općini i „svojim“ ljudima i to rođenim Viničancima, što sam i ja osobno doživio prije devet godina, kada sam proglašen tehnološkim viškom. Ovo je nedopustivo, ali i opasno tako da se nadam da će sve rezultirati skorim završetkom političke karijere uvaženog ministra jer ova sramota mora prestati, za dobrobit ljudi, općine, županije i države - poručio je Kostanjevac.