Konstituiran Savjet za zdravlje Varaždinske županije, predsjednica je doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač

Varaždinske vijesti | 23.12.2021. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno

Izrada novog Plana zdravstvene zaštite Varaždinske županije za razdoblje do 2024. godine, kao i izrada prijedloga Operativnog plana aktivnosti za ovu godinu, bile su glavne teme o kojima su danas na konstituirajućoj sjednici održanoj u Županijskoj palači raspravljali članovi Savjeta za zdravlje Varaždinske županije.

Članovi Savjeta su ponajbolji stručnjaci iz djelatnosti primarne zdravstvene zaštite, uključujući obiteljsku, pedijatrijsku, ginekološku i stomatološku, predstavnici bolničkog sustava iz Opće bolnice Varaždin i Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i Sveučilišta Sjever. Predsjednica Savjeta je doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurologije, subspecijalist za kronične neurodegenerativne bolesti iz Opće bolnice Varaždin.

- Jasno su postavljeni ciljevi rada ovog Savjeta za zdravlje te operativni plan za naredno razdoblje od tri godine. S obzirom na trenutnu pandemiju izazvanu SARSCov2 virusom, naglasak je stavljen na daljnju edukaciju stanovništva o potrebi cijepljenja i pridržavanja epidemioloških mjera, uz rad na rastućoj anksioznosti stanovništva vezano uz pandemiju. Smirivanjem pandemije, svi članovi Savjeta će se uključiti u sve druge preventivne aktivnosti kako se smanjio broj kardiocerebrovaskularnih i malignih oboljenja. Prepoznat je i značaj ovisnosti o energetskim pićima koji se zadnjih mjeseci intenzivirao u osoba mlađe životne dobi, te će se već početkom novog školskog polugodišta poduzeti akcije kako bi se profesori, učenici srednjih i osnovnih škola te njihovi roditelji upoznali s tim problemom. S veseljem mogu reći da Savjet ima punu podršku župana, dok će svi članovi svojim maksimalnim angažmanom doprinijeti realizaciji zadanih ciljeva – istaknula je Kiđemet-Piskač

Na sjednici su prisustvovali župan Anđelko Stričak i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

- Zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima na svemu što poduzimaju u borbi protiv koronavirusa. Posljedice su vidljive na gotovo svakom koraku, pa je jasno da trebamo voditi brigu i o post-covid razdoblju te se okrenuti preventivnim aktivnostima. Upravo su prevenciju kao jedan od prioriteta definirali članovi Savjeta, a u tome imaju našu punu podršku – naglasio je župan Stričak.

Članovi Savjeta su dr. med. Ingrid Novosel, dr. med. Anela Daraboš, dr. med. Bernard Golub, ing. san. tehn. Marin Bosilj, dr. med. Vesna Šimegi Đekić, dr. med. Sandra Radiković, dr. sc. Jurica Veronek, mag. pharm. Zvezdana Petrović, dr. med. Katica Čusek Adamić, dr. med. Martina Jerbić Cecelja, bacc. therap. occup. Mirjana Kučina i doc. dr. sc. Marijana Neuberg.

Galerija slika