Kolone i zastoji na putu prema moru, MUP objavio snimke iz zraka

Varaždinske vijesti/HRT | 23.7.2022. u 11:29h | Objavljeno u Aktualno

Promet je gust prema obali. Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici, autocestama prema moru, ali i kopnu te na pojedinim graničnim prijelazima. Na A1 prema moru vozi se u kolonama uz povremene zastoje, objavio je portal HRT-a.

U splitskoj zračnoj luci u Resniku za vikend se očekuje 215 zrakoplova i oko 55.000 putnika. Voditelj prihvata i otpreme putnika Mate Melvan kazao je da će danas doći 104, a sutra 111 zrakoplova, između 27 i 28 tisuća putnika svaki od ta dva dana.

- Gotovo smo odradili cjelogodišnji promet od prošle godine. Kada se uspoređujemo s 2019., kumulativno smo na 80% prometa, odnosno u srpnju ćemo biti na 650-700 tisuća putnika ovaj mjesec, kazao je.
Snimke iz zraka kolone kod Bosiljeva i Lučkog

MUP je objavio snimke iz zraka kolone dugačke 8,8 kilometara kod Bosiljeva koja se polako kreće prema moru, te snimke kilometarskih kolona iz smjera Buzina i Jankomira prema Lučkom.

Objavljeno je i upozorenje vozačima da se u slučaju hitnih intervencija sklanjaju da bi sredinu autoceste oslobodili za prolazak policije, vozila hitne pomoći i vatrogasaca.

Označeno u