Koliko je pozitivnih učenika i nastavnika bilo u školama Varaždina i Županije prije početka jesenskih praznika? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Koliko je pozitivnih učenika i nastavnika bilo u školama Varaždina i Županije prije početka jesenskih praznika?

IHR/Varaždinske vijesti | 1.11.2021. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Pandemija koronavirusa ne posustaje, a zbog loše epidemiološke situacije još je prošli tjedan odlučeno kako će učenici osnovnih i srednjih škola nastavu nakon jesenskog predaha, 2. i 3. studenog, dva dana nastavu imati online. I dok neki vjeruju kako će zbog velikog broja oboljelih nastava na daljinu biti produljena i nakon toga, kakva je situacija po pitanju zaraženih učenika i nastavnika u županijskim osnovnim i srednjim školama, te školama kojima je osnivač Grad Varaždin?

- U osnovnim školama, čiji je osnivač Varaždinska županija, na Covid-19 pozitivno je 85 učenika, a u srednjim školama 92 učenika. Trenutno je 15 učitelja osnovnih škola te troje nastavnika srednjih škola pozitivno na Covid-19. U samoizolaciji je 536 učenika osnovnih škola i 719 učenika srednjih škola, te devet učitelja osnovnih škola i šest nastavnika srednjih škola - izvijestili su nas o aktualnoj situaciji u školama sredinom prošlog tjedna iz Varaždinske županije.

Ipak, zabrinjava visok podatak pozitivnih učenika u ukupnom broju novozaraženih, a koji je 30 posto.

U varaždinskim osnovnim školama 28. listopada bilo je 54 učenika pozitivnih na Covid-19 te 11 nastavnika, dok je u samoizolaciji bilo 476 učenika i devet nastavnika, što je više u odnosu na isti dan prošle godine. Prema podacima koje smo dobili iz Grada Varaždina, 28. listopada prošle godine u varaždinskim osnovnim školama bilo je 29 zaraženih učenika te tri zaražena nastavnika, dok je u samoizolaciji bilo 403 učenika i 10 profesora.

Najviše zaraženih učenika ove godine je u II. i VI. OŠ, koje su ujedno i najbrojnije varaždinske škole. II. OŠ Varaždin, koja ima ukupno 695 učenika, 28. listopada imala je 17 zaraženih učenika i 103 u samoizolaciji, a VI. OŠ Varaždin, koja ima 783 učenika, imala je 18 učenika pozitivnih na Covid-19, dok je njih 153 bilo u samoizolaciji. Najmanje zaraženih, ali i onih u samoizolaciji je u Katoličkoj osnovnoj školi Svete Uršule. U toj školi s ukupno 188 učenika, prema evidenciji koju vodi Grad Varaždin, svega je jedan učenik pozitivan, dok ih je šest u samoizolaciji. U samoizolaciji je i dvoje nastavnika, a pozitivnih nije bilo. Nijednog nastavnika pozitivnog na Covid-19 nisu imale ni I. i V. OŠ Varaždin. IHR

Označeno u