Koji su noviteti u poljoprivredi i prehrani doznajte na sajmu AGRO ARCA u Prelogu Foto: Ilustracija/Pexels

Koji su noviteti u poljoprivredi i prehrani doznajte na sajmu AGRO ARCA u Prelogu

VV | 7.5.2023. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska zajednica inovatora i Grad Prelog i ove godine organiziraju 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2023, koji će se održati od 12. do 14. svibnja ove godine na Marini Prelog.

Podršku sajmu daju i pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, HAMAG-BICRO i Državni zavod za intelektualno vlasništvo.

- Organizacijom sajma AGRO ARCA želimo pružiti mogućnost svim sudionicima da na jednom mjestu predstave svoju kreativnost i inovativnost, kao i dosege u proizvodnji i preradi hrane. Prigoda je to da se posjetitelji iz Hrvatske i inozemstva upoznaju s dijelom najnovijih dostignuća u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, šumarstvu, drvnoj industriji, veterinarstvu, sigurnosti hrane, ribarstvu, te s dostignućima na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane. Stoga pozivamo sve koji žele pokazati svoje proizvode; poljoprivrednike, proizvođače, obrtnike i poduzetnike da budu dio ovogodišnje AGRO ARCE 2023. - pozivaju organizatori.

Na ovogodišnjoj AGRO ARCI organizirat će se radionice edukacijskog tipa te Inovacijski forum na temu "Nove vještine u poljoprivredi". Forum će moderirati dr. sc. Brigita Popović s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, a isti će se održati 12. svibnja, na izložbenom prostoru u Marini u Gradu Prelogu. Također, dan kasnije, 13. svibnja, na istom mjestu održat će se panel diskusiju "Obnovljivi izvori energije u službi uspješnih poljoprivrednih poljoprivrednih gospodarstava". Panelom će moderirati Snježana Turalija, vlasnica tvrtke GREENiKA poslovno savjetovanje Zelena i digitalna tranzicija – održiva gradnja – kružno gospodarstvo.

Ulaz na sajam, koji je prodajnog karaktera, je besplatan.

AGRO ARCU svake godine prate i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, pa će se tako i ove godine održati radionica za učenike od šestog do osmog razreda s temom "Bakterije koje žive u tlu i neophodni su kulturama za rast", u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te predavanje "Klimatske promjene i uzgoj hrane". Radionica i predavanje će se održati 12. svibnja na izložbenom prostoru sajma.

Za sajam se možete prijaviti online putem internet stranice www.agro-arca.com ili www.inovatorstvo.com

Označeno u