UPISNA GROZNICA Koja su zanimanja i škole bila najpopularnija među osmašima? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

UPISNA GROZNICA Koja su zanimanja i škole bila najpopularnija među osmašima?

VV | 10.7.2023. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Medicinska sestra, dentalni tehničar, fizioterapeut, medijski tehničar, tehničar za računalstvo, elektroinstalater, arhitektonski tehničar, nutricionist, kozmetičar, frizer, soboslikar, autolakirer samo su neki od najpopularnijih programa koje su ove školske godine pri upisu u prvi razred srednje škole u ljetnom upisnom roku birali učenici osmih razreda iz Varaždinske županije. Prema podacima koje smo u petak dobili od većine ravnatelja srednjih škola, nakon što su zaključene prijave u sustav upisa, upravo je na te programe bio najveći “pritisak” osmaša.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Varaždin Dražen Koščak kaže kako ga je ove godine iznenadio interes za autolakirere i soboslikare.

- Navala je tradicionalno bila na frizere i kozmetičare, ali i za program likovna umjetnost i dizajn. Slab interes učenika je za krojače i tehničare modelare kožne obuće i galanterije, tako da ih nećemo ni upisivati. Za jesenski rok ostalo je 10-ak slobodnih mjesta, tako da mi možemo biti zadovoljni - rekao je Koščak.

U Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin popunjeni su svi programi u području graditeljstva, a jedno od najpopularnijih zanimanja bio je arhitektonski tehničar.

- Veliki interes je bio i za nutricioniste , dok u svim ostalim programima, uključujući i prirodoslovnu gimnaziju, mjesta će biti na jesenskom roku - doznali smo od Vesne Vrček, ravnateljica te srednje škole.

U ljetnom upisnom roku popunjena je i Elektrostrojarska škola Varaždin...

Kako su prošli upisi u drugim srednjim školama i mijenjaju li se trendovi, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u