Kenijski muslimani zaštitili kršćane prilikom napada naoružanih islamista Foto: BBC

Kenijski muslimani zaštitili kršćane prilikom napada naoružanih islamista

VV/BBC | 22.12.2015. u 09:20h | Objavljeno u Aktualno

Grupa kenijskih muslimana, koja je putovala u autobusu tijekom napada naoružanih islamista, zaštitila je kršćanske suputnike, prenosi BBC izjave svjedoka.

Najmanje dvije osobe ubijene su kada su militanti napali autobus u blizini sela El Wake na granici sa Somalijom, koji je putovao iz glavnoga grada Nairobija prema Manderi. Sumnja se da je riječ o pripadnicima militantne grupe Al Šabab, koja je u travnju na Sveučilištu Garisi ubila 148 studenata. Tada su navodno iz grupe izvlačili kršćane i ubijali ih, puštajući muslimane na slobodu.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad.

- Lokalno stanovništvo pokazalo je osjećaj domoljublja, međusobne solidarnosti i pripadnosti, inzistirajući na tome da ih pripadnici Al Šababa sve pogube ili da napuste autobus - rekao je guverner Mandere Ali Roba.

Zaposlenik autobusne tvrtke također je BBC-u potvrdio da su se muslimani odbili razdvojiti od kršćana koji su zajedno s njima bili u istom autobusu. Ipak, jedna je žrtva smrtno stradala u pokušaju bijega, nakon što su putnici prisiljeni da iziđu iz vozila.

Označeno u