Kaufland raskinuo predugovor o kupnji Varteksova zemljišta; Što će biti s Varteksovom urbanom regeneracijom?

MGA | 26.7.2022. u 13:25h | Objavljeno u Aktualno

Uprava Varteksa putem Zagrebačke burze objavila je danas informaciju da je Kaufland raskinuo predugovor o kupnji zemljišta sklopljen u lipnju prošle godine. Kao razlog se navodi neispunjenje uvjeta od strane Varteksa.

- Uprava Varteks d.d. obavještava javnost da je Kaufland Hrvatska k.d., Donje Svetice 14, Zagreb, raskinuo Predugovor o kupoprodaji zemljišta od 02.06.2021. godine, zbog neispunjenja uvjeta utvrđenih predugovorom, od strane Varteksa - stoji u kratkoj objavi na Zagrebačkoj burzi.

S obzirom da je Kaufland trebao financirati izgradnju kružnog toka na Zagrebačkoj ulici, pitanje je što će biti s tim projektom kojim je trebala početi realizacija državnog projekta "Varteks kvart - urbana regeneracija". U travnju ove godine Grad Varaždin, Kaufland, Varteks i NK Varaždin potpisali su sporazum o uređenju međusobnih odnosa za potrebe izgradnje južnog kružnog toka na spoju Zagrebačke i Varteksove ulice. Izgradnju kružnog toka financirao bi Kaufland, a NK Varaždina je trebao biti obeštećen u iznosu od 1,3 milijuna kuna jer bi izgradnja obuhvatila i dio igrališta.