Karmela Majcen ponovno izabrana na mjesto Ženske inicijative HNS-a Sračinec Foto: HNS Sračinec

Karmela Majcen ponovno izabrana na mjesto Ženske inicijative HNS-a Sračinec

M.N./Varaždinske vijesti | 10.2.2018. u 15:19h | Objavljeno u Aktualno

Jučer se u Sračincu održana je izborna skupština Ženske inicijative Podružnice HNS-a Sračinec. Za predsjednicu je ponovno izabrana Karmela Majcen, za potpredsjednice Silvija Vadla i Natalija Horvat, a za tajnicu Melisa Hrnčić. Nakon izbora članovima se obratila nova/stara predsjednica.

- Hvala svima što ste mi dali podršku i ponovno me izabrali za predsjednicu Ženske inicijative. Potrudit ću se i dalje ići istim tempom i oko nas okupiti još više članica. Aktivnosti koje smo provodile u prošlom mandatu provodit će se i dalje, a u planu su i nove aktivnosti. Aktivnosti na koje smo posebno ponosni, a to su akcije vezane uz ranu prevenciju raka dojke i prostate organizirat ćemo i ove godine - rekla je Majcen.

Na izbornoj skupštini prisustvovali su i načelnik općine Sračinec, te predsjednik Podružnice HNS-a Sračinec Božidar Novoselec, zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, voditelj Tima Centar Enriko Parlaj, koordinatorica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije Anita Rep, te predsjednica Ženske inicijative Podružnice Varaždin Andreja Blazinarić.

- Odavno je Bertolt Brecht rekao: ”Ja vjerujem u razum”. Današnja Izborna skupština Ženske inicijative HNS-a Sračinec pokazala je da zdrav razum i suradnja omogućavaju realizaciju brojnih projekata, aktivnosti i događanja koji su poboljšali standard i kvalitetu društvenog života Općine Sračinec, a kroz programe prevencije i ono najvažnije život – istaknuo je Leverić.

Izabranim članicama obratio se i predsjednik Podružnice HNS-a Sračinec i načelnik općine Božidar Novoselec.

- Želim čestitati izabranim članicama Ženske inicijative te im zahvaliti na dosadašnjim suradnji i aktivnostima te vjerujem da će novim idejama i prijedlozima ta suradnja i dalje biti vrlo uspješna. Ženska inicijativa te njezine aktivnosti koje su odrađene i one koje će biti odrađene važne su i značajne za razvoj Općine Sračinec. Odlučnost i ideje vijećnica HNS-a u Vijeću Općine Sračinec predvođene Stankom Miko daju doprinos razvoju Općine. Također važno je spomenuti da od 6 predstavnika HNS-a u općinskom vijeću 4 su žene i na to sam izuzetno ponosan – zaključio je Novoselec.