Kako tužiti banke za obeštećenje bez rizika i troškova, ako ste uzeli kredite u francima?

| 29.5.2023. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Svi oni, koji su u bilo kojem trenutku imali kredit u švicarskim francima (CHF), a do 14. lipnja ne utuže banku, zauvijek gube mogućnost da si osiguraju obeštećenje od nepoštenih kredita, koji su bili izdani u toj valuti, jer tada nastupa zastara, upozorava Marko Rakar, koji je zajedno s partnerima pokrenuo Drugu fundaciju, koja nudi otkup potencijalne tražbine na temelju preplaćene kamate po kreditima u švicarskim francima.

Kako procjenjuje, gotovo dvije milijarde eura iznosi potencijalna odšteta za 120.000 obitelji, od kojih su neke financijski totalno uništene zbog kredita u CHF, a mnoge se i dan danas oporavljaju. Model koji nude za sve njih vrlo je jednostavan.

- Potrošačima predlažemo da svoje potraživanje prenesu na nas, a potom mi pokrećemo tužbu protiv banke i vodimo postupak. Na kraju postupka, kada postignemo uspjeh, potrošaču isplaćujemo 75% naplaćenog obeštećenja, a u slučaju da izgubimo spor, svi troškovi padaju na naš teret. Potrošač, ako oklijeva, može iskoristiti nas i nema nikakvih rizika i troškova s Drugom fundacijom, ali ni osobnog angažmana, objašnjava Rakar.

Zašto su se odlučili na ovaj poduhvat, kakav je odaziv potrošača, gdje je izdano više CHF kredita i zašto vjeruju u uspjeh, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...