Jurak: Manja nezaposlenost mladih, povećane stipendije...HDZ uzurpira mlade?

| 13.6.2024. u 15:26h | Objavljeno u Aktualno

Novo prepucavanje između članova HDZ- a i SDP-a započelo je tako što je predsjednik mladeži HDZ-a Varažddinske županije poslao priopćenje u kojem između ostalog stoji kako je SDP-ova većina u Gradu Varaždinu osigurala da svih pet kandidata iz redova mladih SDP-ovaca uđe u Savjet mladih, čime je, kaže, ostalo tek nekoliko mjesta za predstavnike udruga mladih. Na ove je prozivke odgovorio klub vijećnika SDP- a te im poručio kako su 'HDZ i njihov stranački podmladak jedini uzurpatori djelovanja mladih'.

Danas se ponovno priopćenjem za medije obratio predsjednik mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak, a između ostalog u priopćenju stoji kako je Varaždinka županija povisila postojeće stipendije i uvela stipendije za studente doktorskih studija. Uz to, Jurak navodi da Varaždinska županija nagrađuje učenike i studente za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima, a spominju se između ostalog i veliki projekti poput otvorenja Regionalnog centra kompetentnosti za inovativne zdravstvene tehnologije pri Medicinskoj školi Varaždin te dogradnja nekoliko škola.

- Ako je uzurpiranje mladih to što se za vrijeme HDZ-ove Vlade među mladima nezaposlenost smanjila za 11 posto, a zaposlenost povećala na 45 posto, dok 42 posto mladih više radi na neodređeno vrijeme, onda HDZ uzurpira mlade. Ako je uzurpiranje mladih to što je više od 180 tisuća mladih u ovoj godini ostvarilo povrat poreza, više od 100 tisuća mladih uključeno u mjere zapošljavanja, to što je ukinuto stručno osposobljavanje, čime je znatno poboljšan status mladih, onda HDZ uzurpira mlade. Ako je uzurpiranje mladih to što je izgrađeno ili obnovljeno 14 studentskih domova, a više od 34 tisuće mladih obitelji dobilo subvencije za stambene kredite, onda HDZ uzurpira mlade. Ako je uzurpiranje mladih to što je udvostručena minimalna studentska satnica te je spriječen rast cijena studentske prehrane i menija, onda HDZ uzurpira mlade - poručuje Tin Jurak u priopćenju.

Označeno u