Osim predsjednika odabrani su i članovi Općinskog odbora Mladeži

Josip Cestar novi je predsjednik Mladeži HDZ-a Općine Cestica

Varaždinske vijesti | 20.11.2018. u 11:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Vatrogasnom domu Cestica u petak, 16. studenog, članovi Mladeži HDZ-a Općine Cestica održali su izbornu skupštinu na kojoj je za novog predsjednika jednoglasno izabran Josip Cestar iz Gornjeg Vratna.

Osim predsjednika odabrani su i članovi Općinskog odbora Mladeži: Jasmina Hip, Mario Furjan, Lucija Borak, Danijel Šoštarić, Martina Furjan, Antonio Klasić, Nikola Krobot i Stjepan Lazar.

1_32.jpg

Novoizabrani predsjednik Josip Cestar ima 22 godine i student je sestrinstva na Sveučilištu Sjever u Varaždinu te član Savjeta mladih Varaždinske županije.

U politiku se uključio u želji da s grupom mladih istomišljenika doprinese dobru svakog mladog čovjeka te svojim znanjem, sposobnošću i spremnošću oblikuje zdravo društvo, utemeljeno na domoljublju, radu i međusobnoj solidarnosti.

1_28.jpg

Kao najveći problem ističe trend odlaska mladih:

- Teško je gledati moje prijatelje, rodbinu, poznanike i sve one mlade ljude koji odlaze preko granice u potrazi za boljim uvjetima i srećom. U mojoj ulici ostala su samo trojica od nas 10-ak iz cijele ekipe. Bliže se blagdani pa ćemo se češće viđati te će se ponovno otvoriti priča kako bi se svi željeli vratiti samo da im netko ponudi plaću napola od one koju imaju sad u inozemstvu. Vjerujte da je teško to slušati i vidjeti mladog ljude od 18, 19, 20 godina kako odlaze, a toliko ste nemoćni. Nadam se da ćemo zajedno, uz pomoć Županije i Vlade RH uspjeti naći rješenje za ostanak mladih i pružiti šansu da ostanu u svojoj domovini i da ovdje grade budućnost. Budimo uvijek otvoreni i puni razumijevanja za svakog. Pokažimo da smo mladež i zajednica kojoj se može vjerovati i koja je uvijek spremna pružiti mladom čovjeku sve kako bi bio zadovoljan i sretan - rekao je Cestar.

1_66.jpg

U svom programu rada istaknuo je važnost pomaganja socijalno ugroženih skupinama te cilj da njegova organizacija bude mehanizam razvoja naše cijele zajednice te pomoć u rješavanju svih važnih pitanja vezanih uz mlade.

Na skupštini je riječi podrške svim izabranima uputila potpredsjednica Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije Nadica Dreven Budinski i predsjednik HDZ-a Općine Cestica Tomislav Lazar.

1_69.jpg

Označeno u