Još se čeka poziv za sufinanciranje električnih vozila, evo što je rekao direktor Fonda za zaštitu okoliša

| 28.4.2022. u 08:04h | Objavljeno u Aktualno

Zadnjih nekoliko godina, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira kupnju električnih vozila koja smanjuju emisiju stakleničkih plinova te značajno smanjuju onečišćenje zraka u gradovima, a isto tako smanjuje ovisnost o nafti i njenim promjenjivim cijenama, posebice kada vidimo koliko događaji u Ukrajini jako utječu na cijenu, a s obzirom da su takvi automobili dosta skuplji od auta na benzin i dizel, bez pomoći fonda, rijetko tko se odlučuje na kupnju električnih automobila.

Ove godine javni poziv još uvijek nije raspisan, prošle godine bio je raspisan u lipnju, a evo što nam je odgovorio direktor Fonda, Siniša Kukić, kada bi se mogao raspisati ovogodišnji javni poziv za sufinanciranje vozila ove godine nakon jučerašnjeg sastanka u vijećnici s Gradom Varaždinom.

- Kada sam došao na čelu Fonda, osnova mog poslovanja je da imamo kontinuitete u pozivima. Ovo je već kontinuitet, mi i druge godine idemo u sufinanciranje električnih vozila, a ove godine će biti 100 milijuna kuna predviđeno za tu svrhu - rekao je Kukić, a potvrđeno je da će poziv za ovu godinu biti u jednom trenutku u lipnju.